Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika pogreška

Liječnica istaknula što nikada ne smijete učiniti u javnom WC-u

Shutterstock
22.08.2021.
u 06:57

Jedine bolesti koje možete pokupiti iz javnih toaleta su Escherichia coli i salmonela, no postoji stvar koju mnogi rade, a mnogo je opasnija od svih bolesti

Javni toaleti nešto su čega se mnogi groze i izbjegavaju ih upotrebljavati. No, sila ne pita pa su se svi bar jednom našli u situaciji kada su morali otići u WC kojim se koristi još stotine ljudi.

Mnogi se plaše kako će se u javnom toaletu zaraziti spolno prenosivim bolestima, no dr. Preethi Daniel kaže kako je to gotovo nemoguće. 'Veća je vjerojatnost da ćete biti pogođeni munjom dok jašete leteću svinju nego da dobijete spolno prenosivu bolest u javnom WC-u, molim vas ne brinite', kaže ona.

Jedine bolesti koje možete pokupiti iz javnih toaleta su Escherichia Coli i salmonela, no postoji jedna stvar koju mnogi rade, a puno je opasnija od svih bolesti.

Jezivo otkriće na Google Earthu uznemirilo mnoge:

Dok pokušavate obaviti nuždu i lebdite iznad WC školjke kako je slučajno ne biste dotaknuli, veća je šansa da ćete dobiti urinarnu infekciju.

'Mnogi žure kako bi što prije obavili nuždu, a to može dovesti do urinarne infekcije jer ako ne ispraznimo mjehur do kraja tijelo izlažemo opasnim bakterijama', kaže dr. Daniel.

Ona savjetuje da je stoga najvažnije kod korištenja javnog toaleta dobro 'obaviti posao', a nakon toga oprati ruke sa sapunom i po mogućnosti investirati u dezinfekcijsko sredstvo.

Pacijenti kojima se nije vjerovalo: 'Većina liječnika nas je tretirala kao da smo histerični hipohondri'

1/3
Ključne riječi

Komentara 7

BU
bubaclex
10:01 22.08.2021.

Doktorice Preethi, hvala Vam što ste mi ispravili pogrešku jer sam uvijek pišao do pola.

DU
Deleted user
07:17 22.08.2021.

Današnji "biser No:2. Bez ovakvih vijesti dan bi bio katastrofalno dosadan.

Avatar messerschmidt
messerschmidt
12:14 24.08.2021.

A ja mislio da će reći da ne ližemo dasku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije