Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernji TV

Liječnica savjetuje kako spriječiti nastanak raka

Jadranka Belan-Žuklić
Foto: Screenshot
1/2
06.02.2018.
u 15:07

O pojavnosti raka govori dr. Jadranka Belan-Žuklić, specijalistica ginekologije i porodništva te tajnica udruge Zdravka, Hrvatske lige protiv raka

Rak je drugi najčešći uzrok smrti u Hrvatskoj, od njega umire svaki četvrti stanovnik. U svijetu od posljedica malignih oboljenja godišnje umre više od 8 milijuna ljudi.

Pojavnosti raka su u porastu, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu, a najviše žena oboli od raka dojke, debelog crijeva i pluća. Muškarci češće obolijevaju od raka pluća, a odmah potom raka debelog crijeva i prostate.

Svjetski dan borbe protiv raka obilježava se svake godine 4. siječnja, a glavni su ciljevi smanjiti stopu smrtnosti, broj oboljelih i troškove liječenja, kako za državu tako i za pojedinca.

Kako danas možemo spriječiti nastanak raka objasnila je dr. Jadranka Belan-Žuklić, specijalistica ginekologije i porodništva te tajnica udruge Zdravka, Hrvatske lige protiv raka.

 

 

Komentara 14

TH
than
15:42 06.02.2018.

Buduci da je dokazano da je i pracovjek oboljevao od raka... Inace koliko sam ja malo na brzinu ovo pogledao ona zapravo upucuje na preglede i kontrolu, a samim time se ne moze sprijeciti nastanak raka, vec eventualno uloviti ga u ranoj fazi dok je vec nastao.

Avatar don pedofilije
don pedofilije
15:29 06.02.2018.

Spriječiti nastanak raka?! Ta bi dobila Nobelovu nagradu.

VO
vorda400
17:37 06.02.2018.

Moj kolega nikad pio nikad pusio bavio se sportom rak pluca skuzili ga tek kad je bio u metastazama do tada nikakvih simptoma sve je to upisano u genima dok to ne rijese rak nas bude i dalju ubijao svi ovi ljekovi su pokusaj da se smanji steta a zbog cega peremo zube da sprijecimo karijes nadam se da ce jednog dana postojati nesto sto ce ocistiti nas DNA koji sve to i pocne

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije