Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Liječimo srca i zajednicu razvojem palijativne skrbi

Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi
07.10.2022.
u 11:40

8. listopada na Cvjetnom trgu, u Zagrebu, obilježava se „Svjetski dan hospicija i palijativne skrbi“

La Verna, udruga koja svojim aktivnostima pruža podršku palijativnim bolesnicima, u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba, organizira obilježavanje „Svjetskog dana hospicija i palijativne skrbi“. Ove godine krilatica događanja koje se obilježava u cijelom svijetu jest: „Liječimo srca i zajednicu“.

Cvjetni trg će 8. listopada, od 10.00 do 14.00 sati, biti mjesto na kojem će se građani kroz susret s volonterima La Verne kao i suradnicima iz zdravstvenog i socijalnog sektora moći informirati o sustavu palijativne skrbi u Zagrebu te će svojim donacijama moći podržati rad udruge.

Udruga La Verna danas broji 35 volontera, iza kojih je više od 20 000 sati volontiranja. Stručna služba udruge pak pruža psihosocijalnu i duhovnu podršku bolesnim osobama te nudi i usluge savjetovališta i službe za podršku u žalovanju.

La Verna provodi i edukacije u cilju razvoja palijativne skrbi te aktivno osvještava javnost na tu temu. Stoga će 7. listopada, od 18.00 sati, u knjižnici Bogdana Ogrizovića, organizirati Okrugli stol pod nazivom: „Liječimo srca i zajednicu- žalovanje“.
U istom prostoru do 24. listopada, postavljena je i donacijska izložba slika Vladimira Njunjića. Sav prihod od prodaje slika bit će doniran za rad udruge La Verna te Udruge za prevenciju prekomjerne težine.

„ZaČin ljubavi“ je najpoznatija akcija koju udruga provodi te putem koje, kroz donacije građana za začinsko bilje, prikuplja sredstva za svoj izuzetno važan i društveno odgovoran rad. Prije godinu dana u promociju akcije „ZaČin ljubavi“ uključili su se poznati hrvatski gastro blogeri i blogerice pa La Verna danas s ponosom ističe da ima 12 ambasadora i ambasadorica koji su svojom nesebičnom podrškom doprinijeli vidljivosti ove ne baš lake i ne baš često prisutne teme u javnosti.

Podržavši akciju potaknuli su mnoge druge da se uključe i tako i sami postanu „ZaČin ljubavi“ jer uz volontere koji nesebično daruju svoje vrijeme palijativnim bolesnicima, za razvoj palijativne skrbi važan je doprinos cijele zajednice.

Građani akciju mogu podržati na dva načina.
Online: Tijekom cijele godine moguće je putem web stranice www.laverna.hr ispuniti online obrazac i donirati određeni iznos za začinsko bilje koje volonteri uz prigodnu poruku dostavljaju palijativnim bolesnicima. Uplatnica i kod za uplatu dostupni su također i na FB stranici udruge.

Uživo: Donirati se može i na jednoj od lokacija na kojima La Verna tijekom godine predstavlja svoj rad na ulicama, trgovima i tržnicama grada Zagreba.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije