Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrhunska kozmetika

Laserskim tretmanom protiv crvenila i žila

Žena čisti lice
Foto: Thinkstock
27.03.2014.
u 15:52

Jako je bitna pravilna kućna njega da se izbjegavaju sredstva za čišćenje lica koja su agresivna i koja isušuju kožu.

Imam osjetljivu kožu lica koja je često crvena, a i ističu mi se žile.  Kreme mi slabo pomažu pa molim da mi sugerirate neki tretman.

(Renata, Osijek)

Jedan od uspješnijih načina da se tretira crvenilo kože i vidljive krvne žile su laseri. Laserskim postupkom djelujemo na vaskularne strukture u papilarnom dermisu i nježno, bez oštećivanja epidermisa, utječemo na koagulaciju krvnih žila te tako smanjujemo utjecaj vanjskih faktora na njihovu fragilnost.

Istovremeno laserom možemo tretirati i pojedinačne kapilare. Za potpun rezultat potrebno je učiniti najmanje 6 do 8 laserskih tretmana u godinu dana i tako tijekom nekoliko godina. Jednom kada se postignu rezultati, potrebno je povremenoponoviti postupak radi dugotrajnijeg učinka. Svakako je dobro početi terapiju u hladnijim mjesecima.

Također je učinkovita kombinacija glikolne kiseline s oralnim antibioticima.

Kemijski piling (AHA) može se raditi svaka 2 do 4 tjedna, a potom klijenti sami apliciraju preparate glikolne kiseline u kremama u znatno nižoj koncentraciji. Jako je bitna pravilna kućna njega da se izbjegavaju sredstva za čišćenje lica koja su agresivna i koja isušuju kožu.

>>Redovito mijenjajte maskaru i obvezno je uklonite prije sna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije