Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite na kožu

Kozmetičarka kaže da lice ne biste trebali čistiti vlažnim maramicama, evo što savjetuje

Shutterstock
17.11.2021.
u 07:00

Svi bi htjeli deblje, punije obrve, ali ništa ne rade da potaknu rast dlačica, kaže kozmetičarka koja svaku večer na trepavice i obrve nanosi mješavinu nekoliko ulja i serum za rast i regeneraciju.

Kozmetičarka Emmy Creates vlasnica je jednog londonskog salona za ugradnju i oblikovanje trepavica, a specijalizirana je, kaže, za tretmane ljepote kojima se održava mladenački i što prirodniji izgled.

Prema njoj, prirodne i umjetne se trepavice najviše uništavaju prilikom skidanja make upa s lica, posebno maskare koju je skoro pa nemoguće ukloniti bez izvlačenja dlačica iznad oka.

Bila  je prirodna ljepotica koja se bojala estetskih korekcija, a danas je neprepoznatljiva

1/9

Zato je odlučila podijeliti savjete kako ih maksimalno zaštititi, a savjetuje izbjegavanje standardnih maramica i jednokratnih vatica i blazinica. 

- Današnje su maskare otporne na sve živo, pa mi često dođu klijentice uvjerene da su im trepavice čiste, a pri dnu uz oko im još bude crni trag - rekla je.

Budući da standardna micelarna voda ne uspijeva otopiti maskaru, ona savjetuje njeno miješanje s uljem, poput na primjer ricinusovog ulja koje i njeguje trepavice i obrve.

Osim njege trepavica, ističe kako je bitno svakodnevno njegovati i obrve, što većina klijentica, kaže, zaboravlja.

- Svi bi htjeli deblje, punije obrve, ali ništa ne rade da potaknu rast dlačica - kaže kozmetičarka koja na svoje svaku večer nakon umivanja i pranja lica nanosi i mješavinu nekoliko ulja, pa serum za rast i regeneraciju.

- Mislim da je to ključno ako želite punije obrve, bez da mjesecima čekate da narastu - rekla je i dodala da za skidanje šminke umjesto maramica koristi perive blazinice koje nakon par korištenja jednostavno opere u mašini za rublje. 

Pogledajte kako izgleda make up look Saše Jokovića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije