Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mljaac!

Isprobajte odličan recept za ukusnu i kremastu vruću čokoladu

Pixabay
14.11.2021.
u 15:57

Važno je koristiti visokokvalitetnu čokoladu, ali i dodati jedan neobičan sastojak - kukuruzni škrob.

Nema ništa bolje od šalice vruće čokolade kada je vani hladno, pogotovo kada je napravite sami. Donosimo vam recept za ukusnu i kremastu vruću čokoladu koja je gotova u svega nekoliko minuta.

Domaća topla čokolada ukusna je poslastica, ali kako je učiniti boljom? Trik je u tome da koristite pravu, visokokvalitetnu čokoladu. Visokokvalitetna čokolada ima visok postotak kakaa kao i kakao maslac koji napitku daje svilenkastu teksturu, kako piše Drive Me Hungry.

Sastojci:

3,5 šalice punomasnog mlijeka
pola šalice slatkog vrhnja
115 g gorko-slatke čokolade
115 g poluslatke čokolade
2 žlice kakaa u prahu
2 žličice kukuruznog škroba
1 žličica ekstrakta vanilije

Kako ponovno uživati u čokoladi nakon dijete, a da se ne udebljate:

1/7

Začini (po izboru):

cimet
instant espresso prah
muškatni oraščić
kajenski papar

Priprema

U jednoj posudi pomiješajte mlijeko i kukuruzni škrob pa zagrijavajte na laganoj vatri i miješajte dok grudice ne nestanu.

Dodajte slatko vrhnje i kakao te sve dobro promiješajte. Nastavite neprestano miješajte kako se na mlijeku ne bi stvorila kožica. 

Kada smjesa zakipi, ugasite vatru pa dodajte nasjeckanu čokoladu. Nakon dodavanja nasjeckane čokolade nastavite miješati. U početku će izgledati zrnasto, ali će nakon otprilike minute miješanja postati svilenkasto i glatko dok se čokolada topi u mlijeku.

Nakon što se čokoladni komadići potpuno otope i vruća čokolada zgusne, spremna je za posluživanje. Ulijte je u šalice i prelijte omiljenim dodacima!

Kako pravilno držati četkicu za zube?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije