Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hmm...

Koristite alarm na mobitelu kao budilicu? Možda to i nije najpametnija ideja, evo zašto

shutterstock
13.09.2020.
u 07:00

Korištenje budilice uvijek je sigurnija opcija.

Pojavom pametnih mobitela ljudi su potpuno zaboravili na satove i budilice, a mnogi ih uopće nemaju kod kuće. Koliko god praktično bilo staviti alarm za buđenje na mobitelu, to ima i svoje negativne strane koje ne biste trebali ignorirati.

Mnogi, kada uzmu mobitel samo da postave alarm, 'zalutaju' na društvene mreže na kojima provedu i po nekoliko sati, pa odlaze kasno na spavanje. Uz to, plavo svijetlo mobitela poremetit će san i teže ćete zaspati.

Pitali smo Zagrepčane koja su najromantičnija mjesta u gradu! Maksimir? Gornji grad? 

Ista stvar s društvenim mrežama događa se i ujutro, nakon što uzmemo mobitel da ugasimo alarm. Ta navika oduzima vrijeme da se pojede kvalitetan doručak i da se u miru spremite za dan.

Zvuk budilice uvijek je glasniji i iritantniji, pa je nemoguće ne čuti ga. Na onaj na mobitelu brže se navikavamo jer slične tonove imamo u raznim aplikacijama koje koristimo tijekom dana, pa se može dogoditi da prespavamo alarm - a svi znamo što to nosi sa sobom. Ista stvar može se dogoditi ako nam se isprazni i ugasi mobitel. Zato je budilica uvijek sigurnija opcija, savjetuje Bright Side.

Ključne riječi

Komentara 2

BA
bassland
10:54 13.09.2020.

Aj ne kakite bezveze

SA
samoborka
13:37 13.09.2020.

A joooj, šteta mojega prsta koji je kliknuo na ovaj članak..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije