Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
biti ili ne biti

Koje godine ste se vjenčali? Doznajte kakve su vam 'šanse' za razvod

vjenčanje
Foto: Thinkstock
03.12.2015.
u 11:00

Parovi koji su stupali u brak 1980-ih bili su u dobi od 23- 25 godina, dok su u prosjeku 2011. godine parovi stupali u brak u životnoj dobi od 30- 32 godine.

Ako ste se vjenčali u razdoblju između 1986 i 1988. postoji poprilična vjerojatnost da ste se već i razveli. 

Tako se barem zaključuje iz podataka britanskog Official National Statistics (ONS) prema kojima je vidljivo da se gotovo polovica brakova (44,4%) sklopljena u spomenutom razdoblju - raspala. Ipak, ako ste dosada "preživjeli" onda je dobra vijest da se vaš brak ni neće raspasti. 

Nakon ovog "rizičnog" razdoblja za očuvanje braka, iduća godina koja ima tu negativnu etiketu je 1991. godina. Među onima koji su sklopili brak te godine, 10,6 posto je onih koji su se razveli tijekom prvih pet godina braka. Današnjim mladencima "prijeti" tek 6,5 posto rizika da svatko od partnera ode svojim putem u prvih pet godina braka. 

Od 1990-ih parovi su počeli kasnije stupati u brak i to nakon što su neko vrijeme živjeli zajedno. Vjeruje se da je u tome glavni razlog smanjene stope rizika za razvod jer se parovi prije no što se odluče izreči sudbonosno "DA" dobro upoznaju i već žive zajedno. 

Parovi koji su stupali u brak 1980-ih bili su u dobi od 23- 25 godina, dok su u prosjeku 2011. godine parovi stupali u brak u životnoj dobi od 30- 32 godine. 

>>5 tipova muškaraca s kojima definitivno ne želite završiti u braku 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije