Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
počnite i vi

Koja je tajna sretnih parova? Rade ovih šest malih stvari!

Shutterstock
27.09.2023.
u 08:00

Postoji šest malih stvari koje rade sretni parovi, a možete ih lako uklopiti u svoju postojeću dnevnu rutinu.

Kada je riječ o uspješnoj vezi, ne moraju sve geste biti veličanstvene. Prema riječima psihoterapeutkinje Kristine Virro, neke se stvari mogu činiti malima, ali zapravo imaju ogroman utjecaj na vezu. Točnije, ona kaže da postoji šest malih stvari koje rade sretni parovi. A ono što je sjajno kod ovih radnji je to što ih možete lako uklopiti u svoju postojeću dnevnu rutinu, prenosi Best Life.

1. Stvorite male trenutke povezanosti: U TikTok videu na svom računu @therapykristina, Virro kaže da je prva mala stvar koju sretni parovi rade stvaranje mikrotrenutaka povezanosti. Kao što pojam mikro sugerira, ovo su male stvari koje potiču pozitivan osjećaj kod vašeg partnera. 'Ovo može biti da jedno drugome date poljubac za dobro jutro ili da se zagrlite prije nego što druga osoba ode na posao', kaže Virro. Iako se te radnje mogu činiti beznačajnima, vi ih aktivno odlučujete učiniti, a to znači da razmišljate o drugoj osobi.

VEZANI ČLANCI: 

2. Pitajte kako je jedno drugome prošao dan: 'Zaista je lako zaboraviti upitati jedno drugo o vašem danu kada se jednostavno izgubite u užurbanosti života', objašnjava Virro. Dakle, svjesno nastojanje pitati kako je vaš partner proveo dan može puno značiti. To može biti zajedničko sjedenje za stolom i pričanje o dnevnim događajima ili čak telefonski poziv kada zaglavite u prometu na putu kući. Ako ne živite s partnerom, ovo je sjajan način da ga upoznate sa stvarima koje im nedostaju kada niste zajedno.

3. Budite aktivan slušatelj: Biti aktivan slušatelj sljedeće je na popisu, a ide ruku pod ruku s pitanjem partnera o njegovom danu. Kada razgovaraju s vama, bilo da se radi o nečemu velikom ili malom, posvetite svom partneru pozornost, postavljajte pitanja i nemojte biti na telefonu dok razgovaraju s vama. Aktivno slušanje također uključuje prepoznavanje osjećaja kada su loše raspoloženi ili pokazivanje iskrenog zanimanja za ono što govore.

4. Poklanjajte jedno drugome pažnju: Prema Virri, sretni parovi poklanjaju jedno drugom pažnju punu ljubavi i fizičke dodire izvan spavaće sobe. Stvari poput držanja za ruku ili igranja s kosom laki su načini iskazivanja ljubavi, kaže ona. Tjelesni dodir uobičajeni je jezik ljubavi, a čak i najmanji dodiri mogu imati veliki utjecaj. Oni također mogu prenijeti poruku da vas vaš partner stalno privlači, a ne samo tijekom intimnih trenutaka.

VEZANI ČLANCI: 

5. Pokažite zahvalnost: Virro napominje da zahvaljivanje partneru na stvarima poput pražnjenja perilice posuđa ili kupljenja djece iz škole može puno pomoći. Mnogi ljudi misle da su te stvari same po sebi razumljive ili da njihov partner ne zaslužuje posebnu zahvalnost zbog stvari koje se od njih očekuje da rade redovito. Međutim, izražavanje zahvalnosti nadilazi to. Virro kaže: 'Radi se samo o stvaranju odnosa punog ljubavi u vašem domu'.

6. Činite promišljene stvari iz velikodušnosti: Činiti promišljene stvari za svog partnera iz velikodušnosti znači puno više nego činiti ih jer osjećate da morate. 'Donesite svom partneru šalicu kave ujutro ili mu ostavite malu ljubavnu poruku', kaže Virro.

Bračni par psihologa: "Ako želite da vam veza uspije, svaki dan radite ove tri stvari"

 

Komentara 1

MO
montello
09:58 27.09.2023.

razumijevanje postovanje ljubav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije