Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Te slatke akcije

Kava i palačinka za samo petnaest kuna

kava
Reuters/Pixsell
29.03.2011.
u 16:49

Kava se zbog akcija obvezno ispija uz sokove ili omiljene kolače jer je cijena tako znatno povoljnija

Prvoj jutarnjoj kavi u najdražem kafiću Hrvati teško mogu odoljeti. No, omiljeni je crni napitak sve skuplji, a novčanici građana sve tanji. Ipak, ugostitelji su se dosjetili načina da manjak novca ne bude prepreka u ispijanju kava. Naime, kolač, sokovi, torta ili kroasan odnedavno su obvezan dodatak uz kavu – i to po znatno nižim cijenama. 

Torta i sok za 13 kuna 

Na ovakvim akcijama može se uštedjeti i više od deset kuna. Ako kava stoji 11 kuna, a Coca-Cola 17, račun bi trebao iznositi 28 kuna. No neki kafići sada nude kavu i kolu za samo 15 kuna, a kava i palačinka u kafiću u Tkalčićevoj ulici stoje 15 kuna. 

– Kad god imamo priliku, odemo tamo. Meni kava, a djetetu palačinka za jako povoljnu cijenu. Inače bih oboje platila i do 30 kuna. To je znatna ušteda, osobito za nas koji volimo ispijati kavu u gradu – kaže Zagrepčanka Sandra. 

Najčešće su kombinacije koje kafići nude kave uz razne sokove te vode s okusom, a ima i onih sa svježe cijeđenim sokovima. Među privlačnijim su ponudama i one koje uključuju ukusne kolače. 

Nedostatak gostiju 

Primjerice, u slastičarnicama Horak već za 12 kuna uz kavu možete pojesti i kremšnitu. Imaju i brojne druge akcije, a u Westgateu i Arena Centru kava i jaffa sok od naranče stoje 10 kuna, dok zagrebačka torta i sok od naranče stoje 13 kuna. Kafić Playboy u Westgateu nudi kavu i Cedevitu za 15 kuna, kavu i sok Pago za 17 kuna te kavu i sok Cappy za 16 kuna. Ako se uzme u obzir da najobičnija kava s mlijekom u kafićima u centrima može stajati i do 12 kuna, a sokovi i do 18 kuna, ovo su znatne uštede. Nedostatak gostiju, jednim dijelom i zbog zabrane pušenja, natjerao je ugostitelje da posegnu za ovakvim akcijama koje su građani jedva dočekali i zbog kojih su kafići opet krcati.

Gdje su najbolje akcije?

 I u ugostiteljskim objektima u samom centru grada mogu se pronaći akcijske ponude! Primjerice, slastičarnica Dizzies u Tkalčićevoj ulici nudi bilo koju kavu i palačinku po akcijskoj cijeni od samo 15 kuna! Inače, samo palačinka stoji 12 kuna. Lokal Baza kavu s mlijekom i Coca-Colu nudi po posebnoj cijeni od 17 kuna.

Unatoč visokim cijenama napitaka, u ugostiteljskim objektima u trgovačkim centrima mogu se naći i povoljnije ponude. Primjerice, Funktion bar trenutačno ima akciju kave s mlijekom i Coca-Cole za 22 kune. Ušteda je znatna ako se uzme u obzir da je redovita cijena kave s mlijekom 11 kuna, a kola stoji 16 kuna.

Započnite dan na zdrav način! Lokal Meet&Eat u trgovačkom centru Westgate u svojoj posebnoj ponudi nudi kavu s mlijekom i cijeđeni svježi sok od naranče za samo 11 kuna! Bowling centar ne posustaje s akcijama, pa tako posjetiteljima nude kavu i Coca-Colu za 15 kuna.

Da kavu možete popiti sa sokom umjesto s vodom i pri tome ne bankrotirati pokazao je lokal Lui Cafe u Westgateu. U ponudi nude kavu te po izboru sokove Cappy, Pago, Fanta ili Orangina za 16 kuna. Kava u kombinaciji s Cocktom stoji 15 kn, a s Cedevitom ili ledenim čajem 14 kuna.

Omiljeno mjesto za one koji vole svježe i zdravo isto tako nudi zamamnu ponudu. Kupite li dvije kave s mlijekom, ukusan kroasan dobivate za samo jednu kunu! Ovakvim ponudama doista je teško odoljeti.

 

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
17:12 29.03.2011.

I onda dođeš u svoj omiljeni kafića sa djetetom i žljačeš kavu, a dijete jede palačinku. A dođe ti prosjek i pita. IMAŠ KUNU onak malo smrdljiv, a tebi se smuči i ta kava i sve zajedno. Hahaha

MU
Muuki
17:15 29.03.2011.

Što samo znači da su nas svih ovih godina derali sa cijenom kave s mlijekom od 9 kuna... Još je veća ušteda popiti kavu u kvartovskom kafiću za 7 kuna, iako ni to nije malo! Ali bar nećeš kupiti kolač koji nisi namjeravao kupiti i 10 kuna ostaje u džepu!

KL
klubuhb1
17:50 29.03.2011.

Zamislite koje iznenađenje - kava i palačinka 15 kn. Nisam iz Zagreba pa neznam kolko košta kava u Tkalči ali znam da 1 lit. mljeka košta 6-7 kn, 1/2 kg brašna košta 2 kn, 2 jaja 2,5 kn, uz to treba malo vode i malo ulja i dobijeta 30 palačinki. Sad vi izračunajte šta je tu jeftino. Jest da dobro zvuči. Samo to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije