Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kavopije

Festival kave! Bake su najbolje znale pripremiti dobru kavu

festival kave (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/11
19.10.2012.
u 10:00

Danas posjetitelji Festivala kave mogu sudjelovati u radionicama Prava kava o metodama kuhanja kave od 11 do 13 sati te od 13 do 15 sati

Kada napustite odvjetnički posao i posvetite se onome vezanom uz kavu, onda to znači samo jedno – veliku ljubav prema omiljenom crnom napitku Hrvata. Upravo to je odlučio napraviti Christian Cviljak čiji je portal pravakava.com pravi rudnik informacija i zanimljivosti o kavi, pripremi i kuhanju... Ono čime je privukao pozornost brojnih posjetitelja na prvom CoffeeArt Festivalu kave koji se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu održava do nedjelje svakako su neobične sprave za kuhanje kave.

Ručno kuhanje kave

– Jedini u Hrvatskoj uvozimo takve aparate za kavu. Imamo, primjerice, japanski syfon koji jako dobro razvija aromu kave, a cijena mu je 790 kuna te, primjerice, Aeropress koji je najjednostavniji za uporabu kod kuće, a košta 280 kuna – rekao nam je Christian Cviljak o zanimljivim i nesvakidašnjim aparatima za ručno kuhanje kave.

A kada tog odvjetnika i barista upitate za savjet o kavi, on glasi ovako:

– Savjetujem svima da se vrate kavi kakvu su pripremale naše bake. Sve je bilo svježe i sirovo, a same su čak i pržile kavu.

Na prvom festivalu kave posjetitelji mogu sudjelovati u brojnim radionicama barista i ostalih stručnjaka, ali i popiti kavu već za pet kuna te usto isprobati brojne slatke delicije poput čokolada, torti i kolača, ali i domaće rakije. Prvi pedeset sretnika koji dođu s kuponom Večernjeg lista dobivaju besplatno kavu Lavazza, kroasan iz Mlinara i vodu Janu. Degustirati se uz kavu može i čaj te kupiti po povoljnijim cijenama, a velik je i izbor najmodernijih aparata za pripremu kave kod kuće. 

Niže cijene kave

Uz ispijenu kavu na štandu Barcaffea možete sudjelovati u nagradnom izvlačenju te osvojiti atraktivnu šalicu ili 100 grama kave za kuhanje. Festival kave uistinu je pravi raj za kavopije, a tome idu u prilog i pogodnosti koje se nude. 

– Cijene kave su ovdje niže nego u trgovinama, a za kupnju dvije vrećice kave od 175 grama, treću dobijete gratis – kažu na štandu Arabesca kave.

Posjetitelji danas od 17 do 18 sati mogu saznati i sve o kulturi, umjetnosti i posluživanju cigare, a u subotu i sudjelovati u natjecanju amatera u izradi koktela od kave od 15 do 17 sati. 

U nedjelju od 15 do 17 sati održat će se i natjecanje u ručnom kuhanju kave, a u večernjim satima posjetitelje očekuju Caffeine partyji.

Komentara 1

Avatar mate112
mate112
13:38 19.10.2012.

jedino šta vidim na ovoj slici su mlade cice, dalo bi se poigrati s njima. :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije