Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sumnja na rak pluća

Kašljete dulje od tri tjedna? Odmah posjetite liječnika...

grlo (1)
Thinkstock
04.07.2013.
u 12:30

Nova reklamna kampanja britanskog Ministarstva zdravstva savjetuje ljude kako da na vrijeme prepoznaju simptome raka pluća

Niste li prehlađeni, a kašljete neprestano dulje od tri tjedna, krajnje je vrijeme da posjetite liječnika, savjetuju stručnjaci iz britanskog Ministarstva zdravstva. Važni simptomi na koje svakako treba obratiti pozornost jesu suhi kašalj, kratkoća daha, gubitak na težini i umor. Pretraga je jednostavna, dovoljno je napraviti rentgensku snimku pluća...

Stručnjaci objašnjavaju da naizgled bezazlen kašalj može biti prvi znak raka pluća. Vrlo je važno što prije utvrditi stanje jer se kod svake sedme osobe ova opasna bolest dijagnosticira dovoljno rano za uspješno liječenje.

Kod ostalih vrsta raka stopa preživljavanja se povećala u posljednjih 30 godina, no kod raka pluća ona je i dalje ista upravo zbog prekasne dijagnoze bolesti. Otkrije li se u ranom stadiju, bolest se liječi u 50 posto slučajeva, piše Daily Mail.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije