Naslovnica Lifestyle Kućni ljubimci

Kalmeta potpisao peticiju za novi azil za pse

"Potpisao sam peticiju kao simbolični čin potpore jer konkretno ostvariti projekt gradnje azila znači dogovorno raditi i napokon zbrinuti napuštene životinje prema pravilima struke"
11. travnja 2014. u 16:14 1 komentara 206 prikaza
Božidar Kalmeta
Foto: Filip Brala/PIXSELL

Iz zadarske gradske uprave oglasili su se u petak priopćenjem u kojem navode da je zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta potpisao peticiju za izgradnju novog azila za pse u Zadru.

– Potpisao sam peticiju kao simbolični čin potpore jer konkretno ostvariti projekt gradnje azila znači dogovorno raditi i napokon zbrinuti napuštene životinje prema pravilima struke. Senzacionalistički napisi i neargumentirana optuživanja ne vode ničemu niti će ovaj problem riješiti. Azil je potreban, ali potreban je zato što neodgovorni i bezosjećajni pojedinci uzmu na skrb životinju, a onda kada im to više ne odgovara, izbace je na ulicu. Stoga na prijatelje životinja apeliram da se više aktiviraju po pitanju edukacije i javno više govore o tome. Grad će se rado uključiti u takve akcije – istakao je Božidar Kalmeta.

Gradska uprava izvijestila je i o sastanku s predstavnicima udruga za zaštitu životinja i Akcije mladih koji su u nekoliko tjedana sakupile više od 10.000 potpisa za spas azila. Navode između ostalog da se svi sudionici sastanka protive ubijanju životinja i da su suglasni da je problem azila problem na razini cijele Zadarske županije, a ne samo grada Zadra. 

– U tom smislu predstavnici Udruge za zaštitu životinja predat će peticiju i županu Stipi Zriliću te održati sastanak s njim u svrhu izgradnje županijskog azila za nezbrinute životinje, u što bi se uključile sve lokalne jedinice s područja županije. Sljedeći tjedan održat će se novi sastanak u istom sastavu, ali na koji će biti pozvani i veterinarski inspektori. Od njih ćemo zatražiti odobrenje za prijelazno razdoblje od tri mjeseca u kojem će legalno funkcionirati postojeći azil na Žmiricima, dok se ne izgradi novi. Kao alternativno rješenje, u slučaju da se navedeni plan ne realizira, od Agencije za upravljanje državnom imovinom zatražit će se zemljište gdje bi se gradio azil za životinje, a u čijoj bi realizaciji sudjelovale sve jedinice lokalne samouprave Zadarske županije – navode iz gradske uprave.

>> Borba za azil za životinje u Zadru zavadila političare

Autombil, gorivo
Veliki vodič kroz goriva
Kako kaloričnost goriva utječe na vaš motor?

A1 izdvaja za Vas

  • evropljanin:

    to je jedino dobro koje ste ucinili u svojoj karijeri .neka ne ostane samo simbolicno. treba se nesto vidjeti. da te jadne kreature imaju nadu za bolji zivot.