Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za lijepu kožu

Kako se riješiti pigmentnih mrlja? Ovi tretmani će pomoći

koža i starenje
Foto: Thinkstock
29.05.2014.
u 17:00

U početnom stadiju, dakle, kod svijetlih pigmentnih mrlja, piling kože na rukama dat će učinkovite rezultate.

Onaj tko je spreman otići kod estetskog kirurga sigurno će nešto učiniti i protiv pigmentnih mrlja.

A za uspješnu realizaciju ovog cilja postoji više mogućnosti. U početnom stadiju, dakle, kod svijetlih pigmentnih mrlja, piling kože na rukama dat će učinkovite rezultate. Tretman se izvodi voćnom ili glikolnom kiselinom. Nakon njega koža je crvena i ljušti se, a pigmentne mrlje nestaju.

Međutim, ovakav tretman ne preporučuje se osobama s izuzetno tankom kožom (na primjer, nakon tretmana kortizonom), a za njega bi trebalo izdvojiti osamdeset eura.

Laserski tretman

Ukoliko su u pitanju izuzetno tamne pigmentne mrlje, one se mogu ukloniti laserski, s tim što – zbog izuzetno velikog rizika (od opeklina i nastanka trajnih ožiljaka) – ovaj tretman mogu izvoditi samo iskusni liječnici. Energija IPL lasera (Intense Pulsed Light) usmjerava se tamo gdje se nalazi najviše pigmenata, budući da tamna koža upija više energije od svijetle.

Na taj način se stanice s visokim postotkom melanina zagrijavaju i uništavaju. Nakon ovog tretmana na nadlanicama se stvara tanka krastica koja nakon nekoliko dana zarasta. Ovaj ritual uljepšavanja stoji trideset eura.

>>Kako liječiti mrlje od opeklina od sunca?

>>Ovako možete prepoznati je li to osip 'od vrućine'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije