Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZ IZ LOŠE VEZE

Kako prekinuti manipulativnu vezu

08.02.2009.
u 11:22

Mnogi se ljudi nađu u vezi s manipulativnim partnerom. Bez obzira na dogovore, i zaključke, jednostavno uvijek ispadne sve po njihovom. Prekid s takvom osobom poprilično je težak, posebno sramežljivim osobama podložnima manipulaciji. Evo par savjeta kako otići iz takve veze.

Ne nasjedajte na afekte 'Manipulativci' su osobe sklone izražajnom pokazivanju odnosa, i prekid ljubavi sigurno će ih uznemiriti. Morate shvatiti da ta hipersenzibilnost nije uvijek objektivna, i držite se čvrsto željenog cilja. Gotovo uvijek se radi o vrlo inteligentnim ljudima s niskim samopoštovanjem koji će prvo okriviti sebe za neuspjeh, ali malo toga učiniti da bi ga u budućnosti spriječio.

Kratko i jasno Ravnodušnost je najbolja taktika u komunikaciji. Bez obzira na težinu situacije, morate ostati objektivni i ne pokazivati niti najmanje tragove žaljenja što idete. Može vam biti žao što je sve tako završilo, ali ne držite tu bol razlogom ostanka u vezi.

Odmah napustite osobu Nakon što ste obavili razgovor, napustite istog trena svojeg bivšeg manipulatora. Nemojte se zadržavati u njegovoj blizini, budući da će vas pokušati nagovoriti na ostanak ili napraviti scenu.

Prekinite kontakt na neko vrijeme Sve e-mailove i poruke s mobitela ignorirajte, u najboljem slučaju ih niti ne čitajući. Ako želi nešto u korist prekida, primjerice, da mu donesete košulju koja je kod vas, jer 'zna' da više neće dolaziti, ostavite te predmete na posredničkoj lokaciji , primjerice, kod zajedničke prijateljice. Ukoliko koristi vama bliske prijatelje da ostane u kontaktu s vama , i tako pokuša manipulirati, dobro ih je upoznati sa stanjem veze i vašom željom da ostane tako: 'Znate da smo prekinuli? Da, eto tako, jednostavno se nismo našli. Ali život ide dalje. Svijet je pun drugih ljudi....'.

Zrelo pristupite agresiji Kao i svi ostali narcisi, manipulativne osobe znaju svoj očaj u jednom trenu pretvoriti u bijes prema objektu svojih htijenja. Nekad velika čežnja za vama može postati ljutnja, te može doći čak i do agresivnijih stanja. U tom slučaju, ako su se granice prešle, najbolje je priprijetiti policijom. Ovo će manipulatora zasigurno malo ohladiti, budući da reputacija nekog koga treba smiriti policija radi vlastitih neuspjeha dodatno ulijeva nepouzdanje. Ukoliko se vaš bivši partner odluči na širenje glasina, najbolje ih je ignorirati uz smiješak, ostavljajući dojam da su njegov problem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije