Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korisno

Kada ste zadnji put očistili peglu? Evo nekoliko jednostavnih metoda

shutterstock
04.08.2021.
u 16:26

Sve potrebne proizvode sigurno već imate kod kuće, a trebat će vam svega nekoliko minuta za cijeli posao.

Prljava ili spaljena pegla velik je problem, bez obzira na to jeste li je spalili na odjevnom predmetu ili se nakupilo mineralnih ostataka. Kada dno pegle nije savršeno čisto, povećava se rizik za spaljivanjem odjeće. Happy House Cleaning je otkrio nekoliko jednostavnih načina za čišćenje ovog uređaja koji se često koristi.

Novine
Zagrijte peglu na najvišu temperaturu. Stavite čistu, suhu krpu na dasku za glačanje i pokrijte je komadom novina. Prođite nekoliko puta preko papira i čvrsti, spaljeni komadići pasti će s pegle.

Peglu za kosu potrebno je čistiti svaka 3 mjeseca zbog bakterija: Evo i kako!

1/3

Sol
Postavite peglu na najvišu temperaturu. Na dasku za peglanje položite suhu pamučnu krpu i posipajte je obilno morskom soli. Glačajte preko soli nekoliko puta, sve dok se se spaljeno dno pegle ne očisti.

Soda bikarbona
Pripremite gustu pastu od 3 žlice soda bikarbone i 1 žlice vode. Pokrijte dno pegle sa smjesom pa uzmite ručnik ili pamučnu krpu i pažljivo očistite mrlje. Peglu poslije dobro isperite te ostavite da se osuši.

Ocat
Lagano zagrijte peglu, a zatim je isključite. Trebala bi biti toliko topla da je možete dodirnuti bez da se opečete. Uzmite komad pamučne tkanine, namočite ga u alkoholni ocat i istrljajte na mjesta koja imaju mineralne ostatke.

Pasta za zube
Hladno dno pegle prekrijte pastom za zube i ostavite je tako 2-3 minute. Za poliranje površine obrišite je mekim pamučnim ručnikom nježnim kružnim pokretima. Isperite pastu za zube. Uključite glačalo na maksimalnu temperaturu i pritisnite gumb za paru kako biste očistili ostatke paste za zube koji su ostali u otvorima za paru.

Svaki peti građanin zadužio se tijekom pandemije: 69% Hrvata posuđuje novce radi podmirenja osnovnih životnih troškova!

Komentara 1

MO
montello
14:01 05.08.2021.

Nisam odavno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije