Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kada je vrijeme za prvi posjet dječjem fizijatru

Kada je vrijeme za prvi posjet dječjem fizijatru
Foto: Shutterstock
1/4
18.10.2023.
u 08:00

Croatia poliklinika idealan partner u očuvanju zdravlja djece

Dječje zdravlje je bez sumnje jedna od najvažnijih briga svakog roditelja. Pravilna njega i pažnja usmjerena ka djetetovom zdravlju ključni su faktori za osiguravanje njihova sretnog i ispunjenog djetinjstva. Jedna od ključnih komponenti brige za dječje zdravlje je praćenje motoričkog razvoja djeteta, a najviše u tome roditeljima mogu pomoći dječji fizijatri.

Foto: Croatia poliklinika

Mirna Tomašković, dr. med., specijalistica fizikalne medicine i rehabilitacije u Croatia poliklinici u Zagrebu, objašnjava kako fizikalna medicina i rehabilitacija dječje dobi često može biti zapravo i presudna u osiguravanju pravilnog razvoja i smanjenju rizika od budućih zdravstvenih problema djece. Naime, dječji fizijatri tijekom pregleda procjenjuju cjelokupnu motoriku djeteta, spontane pokretljivosti, držanje tijela, pokretljivost kralježnice i zglobova, mišićnu snagu i tonus. Isto tako, ovisno o dobi djeteta procjenjuju se i tzv. položajne reakcije, odnosno refleksno držanje položaja tijela prilikom promjene položaja.

Dr. med. Tomašković naglašava kako je uspostavljanje pozitivne komunikacije s djetetom i roditeljem važan dio pregleda koji omogućuje liječniku kompletnu procjenu djetetovog razvojnog statusa. A iako roditeljskoj brizi i ljubavi prema djeci nema kraja, u nekim situacijama najsigurnije se obratiti stručnjaku te obaviti kontrolni pregled.

Foto: Croatia poliklinika

Po savjet ove vrhunske stručnjakinje svi roditelji s djecom mogu posjetiti Croatia polikliniku u Zagrebu, vrhunski opremljenu zdravstvenu ustanovu posvećenu pružanju najkvalitetnije usluge. Croatia poliklinika nudi i više od 100 specijalističkih i 700 dijagnostičkih usluga u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Puli, Koprivnici i Osijeku koristeći pritom najmoderniju medicinsku opremu.

Više o poliklinici i uslugama možete pronaći ovdje.

Foto: Croatia poliklinika

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije