Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAK

Kad muškarci pomažu u kućanstvu, brak je stabilniji

par
Arhiva
14.05.2010.
u 11:51

Zaboravite na cvijeće, bombonijere i romantične vikende, tajna sretnog braka je u tome da zasučete rukave i pomognete svojoj ženi u kućanskim poslovima.

Zaboravite na cvijeće, bombonijere i romantične vikende, tajna sretnog braka je u tome da zasučete rukave i pomognete svojoj ženi u kućanskim poslovima. Najnovija su istraživanja provedena na nekoliko tisuća britanskih parova pokazala da što više muškarci sudjeluju u kućanskim poslovima i odgoju djece, to su manje šanse da će im se brak raspasti.

U istraživanju koje je provela London School of Economics osvrnuli su se i na slično istraživanje iz 70-tih godina gdje je primijećeno kako se među tim ispitanicima sedam posto parova rastalo do djetetove desete godine, a čak 20 posto do 16 rođendana njihova najmlađeg djeteta.

Usporedivši to istraživanje s najnovijim rezultatima, očekivano se dobio rezultat da što više muškarci pomažu ženama, to im je brak stabilniji.

- Istraživanje upućuje na to da iako je rizik od razvoda među zaposlenim majkama veći, značajno se smanjuje u slučajevima gdje očevi doprinose kućanskim poslovima i brizi oko djece – izjavila je jedna od istraživačica Wendy Single Rushton.

Komentara 8

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
12:27 14.05.2010.

od tih britanskih istraživanja dobijam osip... moja istraživanja pokazuju da je prije 40 godina daleko manje muškaraca sudjelovalo u kućanskim poslovima, a također je bilo i daleko manje razvoda brakova nego danas, dakle ako koreliramo te dvije činjenice dolazimo doo zaključaka koji su suprotni britanskima...

IS
istima
12:43 14.05.2010.

ma kakovo kućanstvo, kakovo pomaganje...... Danas su stabilni oni brakovi gdje oboje tulumare u istoj birtiji.....

OB
-obrisani-
17:34 14.05.2010.

je,je ,pa se ja sada moran pribilježit par dana prije za seks.A šta bi tek da ne pomažen.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije