Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za ljepšu kožu...

Jedite \"zdravu\" čokoladu i usporite starenje

praline
KRISTINA ŠTEDUL-FABAC/PIXSEL
29.05.2012.
u 12:32

Volite čokoladu i jedete je gotovo svaki dan? To više ne bi trebao biti nikakav problem...

 

Na tržištu bi se uskoro trebala pojaviti čokolada koja će usporavati proces starenja vašeg organizma, a konzumirajući je, moći ćete reći da i vi pazite na zdravlje.

Osim što crne čokolade mogu biti blagotvorne za zdravlje zbog flavonoida, znanstvenici sa sveučilišta u Cambridgeu otkrili su da je ova poslastica idealna za borbu protiv starenja kože. Oni su otkrili molekulu za povećavanje apsorpcije spomenutih flavonoida iz kakaa koji pojačavaju opskrbu cijelog tijela "ljekovitim" kisikom koju su zatim dodali u čokoladu. Pritom ti spojevi nisu promijenili okus omiljene poslastice.

– Dva reda dnevno zvuči sjajno za obožavatelje čokolade. Iako postoje i oni koji je baš ne vole, sada svi mogu izvući korist od flavonoida iz kakaa i to bez da naškode svojem zdravlju ili navikama – rekao je dr. Ivan Petyaev, voditelj studije, piše Daily Mail.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije