Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko bi rekao

Je li ovaj trik za zalijevanje pravo rješenje s kojim biljke neće uvenuti? Svakako ga vrijedi isprobati!

shutterstock
04.09.2020.
u 15:30

Ideja je jednostavna: upotreba kockica leda znači da se voda sporije upija, omogućujući biljci da postupno upija tekućinu dok se kocka topi.

Mnoge muči pitanje zašto im biljke uvenu - zalijevaju li ih previše ili premalo, jesu li na pravom mjestu, dobivaju li dovoljno svjetlosti... Najčešći problem je prekomjerno zalijevanje, a riješavamo ga na krivi način - vidimo da venu pa ih još više zalijevamo, nesvjesni da radimo grešku, prenosi metro.co.uk. Ovo je zamka u koju ljudi toliko često upadaju da za rješavanje problema s prekomjernim zalijevanjem postoje razne vrste skupih proizvoda i neobični trikovi. Ipak, tu je jedna pristupačnija tajna - kockice leda 

Ljubitelji biljaka odbacili su kantice za zalijevanje, a umjesto toga na zemlju stavili kockice leda. O takvom načinu zalijevanja razgovara se već godinama u vrtlarskoj zajednici, a sad se pojavila i na društvenim mrežama. Ideja je jednostavna: kad koristite kockice leda, voda se sporije upija pa biljka postupno dobiva tekućinu, kako se kocka leda topi. 

To u teoriji ima smisla, ali je li trik s kockicama leda zapravo mudra ideja? Hortikulturist i stručnjakinja za njegu biljaka Gena Lorraine, iz tvrtke Fantastic Services, kaže da bi metoda mogla biti 'vrlo korisna'.

- Glavna korist zalijevanja biljaka kockama leda je ta što smanjujete mogućnost prekomjernog zalijevanja - kaže Gena i dodaje: 

- Ova metoda pomoći će u sprječavanju neurednog zalijevanja, što također pomaže i korijenju, dajući mu dovoljno vremena da upije vlagu. Također, ova je metoda odlična za teško dostupne biljke. 

Kako će izgledati prvi dan škole i vrtića

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije