Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brza hrana

Jabuke umjesto krumpira za dječje zdravlje

jabuka
01.08.2011.
u 15:25

Zbog jabuka u Happy Mealu taj će obrok imati 20 posto kalorija manje, prenosi portal Yahoo.com

Da je dječja debljina postala pravi problem te da je potreba za zdravom prehranom sve jača, potvrđuje i činjenica da McDonald’s u SAD-u od jeseni u ponudu uvodi kriške jabuke u svaki dječji jelovnik (Happy Meal). Iako se jabuke, kao i salata te jogurt, već nalaze u McDonald’sovoj ponudi, nove promjene bit će rigoroznije. 

Zbogom krumpirićima? 

Iz McDonald’sa su rekli da će od početka jeseni uvesti kriške jabuke i smanjivati porcije prženih krumpirića u dječjim kutijama pri tome uzimajući kupcu dosadašnje pravo izbora između jabuka i krumpira u Happy Mealu, prenosi portal Yahoo.com. 

Jabuke umjesto krumpira malo kojem će se djetetu svidjeti, ali briga o zdravlju dolazi na prvo mjesto. 

“Krivci” za jabuke u jelovnicima zdravstveni su djelatnici i drugi s kojima se sve češće suočavaju lanci brze prehrane koje često proglašavaju odgovornima za dječju pretilost i ostale probleme povezane sa zdravljem. Iz McDonald’sa kažu da je taj potez odgovor na traženje kupaca za zdravijim izborom. 

Nitko ne želi jabuke 

No, u praksi je situacija potpuno drukčija, na što upućuju i brojke. 

Tek 11 posto klijenata naručuje jabuke s Happy Mealom, iako njih 88 posto zna za mogućnost izbora. 

Dobra je vijest za sve što će ta promjena smanjiti broj kalorija u Happy Mealu za 20 posto. 

– McDonald’s se slaže s vodećim stručnjacima za hranu da male životne promjene u prehrani mogu voditi poboljšanju i dobrobiti – istaknula je Cindy Goody iz McDonald’sa te dodala kako nisu potpuno eliminirali krumpir iz Happy Meala jer je sva hrana dobra dok se konzumira umjereno.

Ključne riječi

Komentara 2

TA
tapiros
23:06 01.08.2011.

Zašto Mc ima posebno pecivo, samo za svoje sendviče? Jer nigdje ne postoje tako MALA peciva na tržištu :)! Šta će oni to smanjivati??? Uvjerljivo najmanje porcije svega imaju, a daleko najviše kalorija (tu bi trebao i Guinness imati materijala za svoju knjigu). Oni balzamiraju uljem svu hranu koju niti bakcili ne žele - pogledajte taj Happy meal kako izgleda nakon par mjeseci pri sobnoj temperaturi - ISTO!!! :)))

LI
liliZG
10:59 02.08.2011.

..........sve je u redu dok ti takva brza hrane ne postane svakodnevna, ako si priuštiš, pizzu,burek, čevape ili famozni McDonalds najviše jednom u tjedan i pol, neće biti ništa strašno..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije