Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Istraživanje o spolno prenosivim bolestima dovelo do šokantnih otkrića!

Istraživanje je pokazalo da je čak 67% osoba spremno lagati partneru da ima spolno prenosivu bolest, a 92% učinilo bi to zbog toga što ne želi uskratiti seksualne odnose svom partneru ili partnerici.
11. listopada 2015. u 13:05 2 komentara 4187 prikaza
seks
Foto: Shutterstock

Najnovije istraživanje o spolnom prenosivim bolestima pokazalo je zabrinjavajući trend. Naime, većina ispitanika izjasnila se da bi skrivala od partnera da ima neku spolno prenosivu bolest, piše Daily Mail

Istraživanje je pokazalo da je čak 67% osoba spremno prešutiti partneru da ima spolno prenosivu bolest, a 92% učinilo bi to zbog toga što ne želi uskratiti seksualne odnose svom partneru ili partnerici. 

Šokantna je činjenica i da se svega 10% ispitanika izjasnilo da bi u tom slučaju koristili zaštitu, no ne i za oralni seks. Osam posto ispitanika priznalo je da bi seksualne odnose i dalje imalo bez ikakve zaštite.

Anketa je provedena na 2,521 odraslih ispitanika u Velikoj Britaniji, a rezultati ankete pokazali su i da se gotovo polovica  njih srami broja partnera s kojima su imali odnose.

Čak 32% ispitanika lagali su partnerima o broju osoba s kojima su spavali prije njih. Velika većina (72%) to je učinila jer smatraju da su spavali s previše partnera, dok 28%  laže jer smatra da su spavali s njih premalo. 

Gledajući iz ženske perspektive idealan broj žena s kojim su muškarci spavali tijekom života je 11, dok je taj broj iz muške perspektive gotovo trostruko veći i iznosi 32.

Muškarci su pak s druge strane bili su mnogo konzervativniji u svojim projekcijama žena pa su se tako izjasnili da je poželjan broj muškaraca s kojima je njihova partnerica spavala 5, dok žene smatraju da je idealan broj duplo veći, odnosno 10

Michael Ross, glasnogovornik tvrtke Medexpress koja je provela istraživanje, šokiran je rezultatima ankete. -Spolno prenosive bolesti treba shvatiti ozbiljno i svjesno lagati pogotovo ako ne koristite zaštitu je gnusno- smatra Ross. Napominje i da nije kraj svijeta ako se osoba zarazi nekom spolno prenosivom bolesti jer se mnoge od njih liječe kurom antibiotika.

Dodaje također i da se osoba ne bi trebala osjećati neugodno priznati svom partneru s koliko je osoba imala seksualne odnose. -Ako partneru kažete istinu, a njemu taj broj nije prihvatljiv ta osoba nije za vas- poručuje Ross. Smatra i da seksualnost i seksualno zdravlje ne bi trebalo biti nešto čega se sramimo. - Trebali bi postati otvoreniji i iskreniji po tom pitanju jedni prema drugima- zaključuje za kraj.

>>Evo na koje fizičke osobine će žene prvo 'pasti' kod muškaraca

>>Počnite činiti ovih 6 stvari svaki dan i seks vam je zagarantiran

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • LANA555:

    A to je danas naj veci trend .A kakve ce bolesti tek bit kad pocne Karamarko djelit tisucu eura to ce bit ludilo.Namjesto da stom lovom otvori firme da ljudi rade i sami sebi zarade za tivot.A ne da zive ... prikaži još! od milosti negove.Uzas i sramota sto mu je to palo napamet

  • velikazmija:

    NAMIJESTO ili umijesto- druga stvar -imate tabletu za dan poslije- treća stvar to je pomoć obitelji da dijete ima i za marendu u školi- s normalnom -šnjitom kruha -četvrto ko bi rekao da toliko mrziš dijecu -dali samo zbog pelena-peto ... prikaži još!a-peto nacija izumire -po nicku si žena koliko si dice rodila -i na kraju lakše je na portalu biti nego dičinj plač slušati - ja sam troje odgojio-i nije mi bilo mteško- i opet bi kad bi se ponovno rodio - dijeca su bogastvo LANA555