Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KORISNO

Isprobajte jeftini trik za čišćenje prljavog posuđa: Trebat će vam samo dvije vrećice čaja!

Shutterstock
30.08.2022.
u 10:30

Vrećice čaja ne samo da se mogu naći u gotovo svakom kućanstvu, već su i relativno pristupačne za kupnju

Nakon kuhanja obroka, mnogi prljavo posuđe ribaju satima. Iako može biti učinkovito, oduzima previše vremena, a može i oštetiti lonce i tave čije će se dno često ogrebati. No, umjesto jakih kemikalija i skupih proizvoda za čišćenje, možete upotrijebiti - vrećice čaja! Trik je podijelila jedna stručnjakinja za čišćenje, a tvrdi da će ukloniti ostatke hrane i i masnoću s posuđa, piše Express.

Kokosovo ulje za prehranu, čišćenje, njegu... Odlični razlozi da ga imate u svojoj kuhinji:

1/9

Vrećice čaja ne samo da se mogu naći u gotovo svakom kućanstvu, već su i relativno pristupačne za kupnju. 

Što vam treba:

  • 2 vrećice čaja
  • kipuća vruća voda
  • spužva

Foto: Shutterstock

Prvo trebate staviti vodu u lonac da se kuha. Zatim u prljavo posuđe u sudoperu stavite dvije iskorištene vrećice čaja i onda, kada voda postane kipuća, prelijte ju po posuđu. Ostavite da tako stoji 5-10 minuta i zatim otopinu samo istresite u sudoper. Kada istresete tekućinu, trebali biste odmah vidjeti koliko je ostataka hrane uklonjeno iz posuđa. Ostale ostatke i masnoću još malo ispirite pod vodom, a zatim lagano izribajte spužvom. 

Naravno, posuđe će nakon toga i dalje trebati prati klasičnim deterdžentom, ali ovaj trik s vrećicom čaja trebalo bi znatno olakšati završno čišćenje.

Omekšivačem se savršeno peru prozori: Isprobali smo ovaj viralni hit!  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije