Naslovnica Lifestyle Moda & ljepota

Imate li i vi muškarca koji mrzi šoping? Onda ovo trebate znati...

31. siječnja 2017. u 09:53 4 komentara 2223 prikaza
Kupnja, šoping
Foto: Shutterstock

Znanstveno je dokazano kako kupovina podiže raspoloženje, odnosno podiže razinu hormona sreće.

To je jedan od razloga zašto žene vole odlaziti u kupovinu. ng. Nije važno što kupujemo, važno je da malo pogledamo ponudu po trgovinama. Žene kupuju impulzivno ( nagrađujemo se krpicama, novim parom cipela slavimo povišicu, tješimo se kad smo loše volje, kad nam je dan bio težak)! Drugim riječima, žene koje vole kupovinu i miris trgovina, svakog dana mogu pronaći razlog za šoping.

Muškarci? Oni kupuju planski, najčešće onako kako ih je naučila mama. Kad razmislite, koliko je tih naših frajera išlo samo u kupovinu? Mali broj je onih samostalnih koji će modu uzeti u svoje ruke i uživati u osvježavanju ponude svojih ormara. Većini muškaraca mi kupujemo, želeći ih pogurati da odijevanje svedu na više kombinacija i boja. 

Da su muškarci s Marsa, a žene s Venere uvjerili smo se jako puno puta. Muškarci koji se trude će strpljivo sjediti i promatrati zainteresirano kako njegovoj odabranici stoji ta krpica koju isprobava, i u naručju uspavati svoje potomke želeći osigurati vrijeme kupovine samo za svoju bolju polovicu, a većina njih će se "predati" i sjesti negdje izvan trgovina i pričekati da nas prođe "ludilo".

Nas su baš nasmijale fotografije koje su preplavile Internet na kojima vidimo mušku nemoć kad smo i na šoping arenama. Priznajemo, počeli smo drugačije razmišljati o kupovini pa sve češće kupujemo s frendicama ili istomišljenicima… Drage naše, koje (baš) sve želite raditi u dvoje, ovo su provjereni savjeti kako kupovati sa suprugom i naravno šoping završiti s osmjehom,  a ne "prekidom programa" i žustrom raspravom!

Dogovorite se unaprijed koliko ćete vremena provesti u šopingu! Držite se dogovorenog vremena. Isto tako se dogovorite o načinu kupovine. Kupujete li zajedno jer vaš muškarac voli šoping, pazite da podjednako uživate i da kupujete i sebi i njemu.

-  Ukoliko vaš muškarac nema interes za šoping dogovorite se tko će što radit u vrijeme šopinga! Vi u miru obilazite trgovine, a on neka sjedne na kavu, pogleda ponudu sportske opreme, napravi izbor jela u kojima zajedno možete uživati.

-  Muškarci ne vole rečenicu "samo da nešto vidim", ukoliko ste krenuli primjerice u kino i zastali pred izlogom. Kako vam izlazak ne bi bio upropašten unaprijed najavite mogućnost da ćete kupiti kino ulaznice i do početka filma napraviti krug po centru gledajući izloge. Tada su vaši frajeri spremni da ako nešto vidite u izlogu da ćete na brzinu i ući u trgovinu.

-  Dogovorite unaprijed budžet kojeg ćete potrošiti u šopingu ukoliko mislite da bi novac mogao biti problem. Ukoliko se držite budžeta, a kupujete, muškarac neće prigovarati. I on će se uključiti u šoping maniju zadovoljno komentirajući kako je neki predmet po super cijeni, na super popustu…

-  Naučite se kontrolirati i napraviti pauzu. Znanstveno je dokazano da muškarcima pažnja za kupovinu traje znatno kraće od ženske pažnje. Kako biste kupovale u miru, naučite ostaviti krpice i krenuti na kavu, sok…

Alma svoje modne savjete objavljuje nna portalu Modni almanah.

>>7 HIT komada koje nećemo nositi ove sezone

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
 • siskic:

  zbog šopingiranja i jesmo došli na dno. 320 000 blokiranih...pa ti šopingiraj i dalje. a ove lusprde koje se liječe šopingiranjem, a maloumni plaćaju...nek im bude, to traje kratko..cijena takvog života dođe na naplatu.

 • austrougarskigeneral:

  i ja mrzim šoping

 • Avatar Korny87
  Korny87:

  Slažem se sa komentarima dolje - u RH gdje je plaća oko 4000 kn naravno da je šoping problem. Današnje cure sve žele svake subote u kupnju - naravno hoće brandove. Ako ćemo vać bacati "znanstveno je dokazano" - onda ... prikaži još! mislim da je dokazano da je mužjacima sa malom plaćom veoma gorko gledati oči cure ili supruge u takvim dućanima jer zna što žena hoće, a zna da je to sve bacanje novaca, novaca koje nema jer sve ide na odgode plaćanja.