Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e, da...

Zaposlena ste majka? Evo što to 'čini' vašoj djeci

Majka i kćer
Foto: Shutterstock
30.06.2015.
u 08:39

Zaposlene majke svoje kćeri uče vještinama koje im omogućavaju bolji probitak u karijeri i dovode ih na vodeće pozicije unutar tvrtki, jedan je od zaključaka studije.

Kćeri zaposlenih majki bit će uspješnije u životu i vjerojatnije je da će imati uspješniju karijeru i veću plaću od žena čije su majke bile nezaposlene.

Sinovi zaposlenih majki više će brinuti o članovima svoje obitelji i raditi više kućanskih poslova, zaključci su to istraživanja provedenog na Harvardu, a koje je obuhvatilo 24 zemlje uključujući Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Europu, Aziju i Bliski istok.

Jedna od tri kćeri zaposlenih majki bit će na mendžerskim pozicijama u svojoj karijeri, dok će jedna od četiri kćeri nezaposlenih majki biti na nekoj rukovodećoj poziciji.

Zaposlene majke svoje kćeri uče vještinama koje im omogućavaju bolji probitak u karijeri i dovode ih na vodeće pozicije unutar tvrtki, jedan je od zaključaka studije.

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

>>Kako se zdravo hraniti na poslu ako nemate vremena

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije