Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola

Ići na Zrće ili ne? To nije jedina dilema koja će vas 'zabavljati'

'24.07.2013., Novalja - Turisticka patrola u Novalji.   Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
Foto: 'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
1/7
29.07.2013.
u 11:00

Čak i ako idete pješice, u Novalji vam je sve blizu. Osim hotela...

U Novalji smo tražili mirna mjesta, daleko od najslavnije plaže na Jadranu o kojoj se prepliću dvije priče. Jedna, da je tamo \"Sodoma i Gomora\", a druga da se \"mladi, eto, tamo baš lijepo zabavljaju\". Mišljenja smo da, kad vidite nekog pijanog 20-godišnjeg Nizozemca kako spava ispod prometnog znaka, a vidite da nema pojma gdje je, i nije nešto pretjerano zabavno. No to je cijena takvih provoda, nije ni prvi ni zadnji... Da nije pio više nego što može tu na Zrću nedaleko od Novalje, možda bi sad ležao ispod kakvog koša za smeće u Lloret del Maru ili Opatiji... Vratimo se u mjesto. Počeli smo s kavom. Ovdje ne možete pogriješiti odete li u Gaudino. Radi se o kultnom kafiću za ispijanje kave u Novalji, gdje će vas dočekati različite vrste novina, internetska veza i u pravilu ćete biti sretni ako pronađete mjesto. A onda sjediti i uživati do iznemoglosti. Baš vam se ne ide nikamo... Oko nas Zagrepčani, Slovenci i domaći, većinom srednjih godina. Društvo ugodno, dojam opušten. Za kupanje u samom gradu nema puno opcija. Gradska šetnica mjesto je gdje ćete se s ulaskom u vodu na nekim mjestima malo namučiti zbog oštra kamenja na dnu, ali za kupanje na brzinu odlično će poslužiti. Preko dana nema gužve, a i u kupaćim \"špicama\" sigurni ste da možete pronaći komadić plaže za sebe. Druge su opcije plaže prema Lunu ili Metajni, odnosno vrlo mirna Stara Novalja, ali za to će vam sve trebati automobil. Namirnice za ručak možete kupiti na nekoliko mjesta, sagrađeni su novi šoping-centri, a ponuda je više nego dovoljna. Večernje šetnje nude mnoštvo butika i štandova, većinom s manje kvalitetnom robom, no ako želite kupiti originalni nakit, možete pronaći malu prodavaonicu dizajnera Mladena Grubića nedaleko od hotela Loža. Navečer zabavu nude kafići u centru, za mlade tu je popularni Kokomo, a i stariji će moći sjesti u kakvu konobu. Pije se burin, vino s otoka... Sve u svemu, pješke vam je u Novalji sve nadohvat ruke. Ponuda brze hrane, očekivano, zbog mladih je velika, a oko ponoći vam preostaje samo jedna odluka.

\"Ići na Zrće ili ne?\" Odlučite li se ostati u mjestu, osim mladih stranaca koje preko dana možete vidjeti po gradu, Novalja se ništa ne razlikuje od ostalih na obali. Svatko ovdje fura svoj \"đir\", odnosno može pronaći svoju zabavu. Majke s djecom, partijaneri i umirovljenici sa psom. Ima mjesta za svakoga... I to je Novalji plus.  

>> Nakon Orgulja i Pozdrava Suncu, Zadar čeka nešto da ga protrese

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije