Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pitanje potrošača

I za plaćanje računa od samo 11 kuna provizija Pošte je 5 kn

novac, šestanovac (1)
arhiva VL
08.05.2011.
u 18:10

Zašto za uplatnicu u vrijednosti od 11 kuna na pošti moram platiti poštarinu od pet kuna?

Pitanje 

Zašto za uplatnicu u vrijednosti od 11 kuna na pošti moram platiti poštarinu od pet kuna? Riječ je o pričuvi za garažu koju plaćam Zagrebačkom holdingu, a upravitelj nam je Gradsko-stambeno komunalno gospodarstvo. 

Odgovor 

Hrvatska pošta platni promet radi u ime i za račun Hrvatske poštanske banke, glasi odgovor koji smo dobili iz HP-a. “Kao i brojne druge institucije slijedom ugovornih odnosa određene su i provizije koje se plaćaju za izvršenje određene usluge.” U cjeniku koji vrijedi od 1. travnja 2011. godine navodi se da u gotovinskom platnom prometu usluga uplate košta 1,83% od iznosa uplate – ali najmanje pet kuna, dok se najviše za uplatu može naplatiti 80 kuna. 

U svom odgovoru navode i kako je ukupno 66 poslovnih subjekata s kojima Hrvatska pošta ima ugovor o obavljanju financijskih usluga bez provizije, pa za te uplatnice građani ne plaćaju proviziju. S Holdingom, nažalost, nisu postigli takav dogovor. Građani koji imaju određene pakete usluga kod pojedinih matičnih banaka unutar tih paketa imaju i određen broj mogućih uplata bez naplate provizije.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
19:04 08.05.2011.

U Fini uzimaju 4,60KN a preko internet bankarstva 2KN sa tim da ti je prvih 10 računa besplatno.

OB
-obrisani-
18:16 08.05.2011.

jedan od primjera pljačke javnih institucija

OB
-obrisani-
17:15 14.05.2011.

legalna pljačka kao i sve ostalo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije