Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preokrenite ove navike

Grickanje iz dosade, premalo tekućine - ovako skupljamo neželjene kilograme kada smo a putu

shutterstock
27.01.2020.
u 14:32

Putovanja i odmori savršeni su za um i dušu, ali ponekad za tijelo malo manje. Potpuno se opustite i uživate u hrani što je više moguće, a to zna dovesti i do nekoliko nakupljenih kilograma u samo tjedan dana. Uz ove savjete saznajte kako da do toga ne dođe.

Msn.com donosi sedam savjeta kako ostati u formi i ne nabiti suvišne kilograme dok ste na putovanju, a ne uključuju preskakanje deserta!

1. Grickalice u avionu
Ako putovanje uključuje dugo sjedenje u avionu, često počnemo grickati iz dosade. Grickalice u avionu su jako skupe i često pune soli - niste ni krenuli, a već ste počeli loše jesti na odmoru. Preskočite vrećice prženog kikirikija i čipsa i opremite se voćem, sendvičima od integralnog tosta i pileće salame, tamnom čokoladom ili laganom salatom.

2. Hrana u hotelu
Rezervirali ste spavanje u hotelu s doručkom? Odlična opcija. Birajte hranu s manje šećera kako biste izbjegli pad energije kasnije. Nažalost, to bi značilo preskakanje vafla i namaza od čokolade. Birajte žitarice, jogurt, voće, raženi kruh i maslac od kikirikija - sve ono što će vas opskrbiti energijom za cijeli dan. Proteinsku pločicu ili neko voće možete nositi sa sobom tijekom dana kako biste izbjegli napadaj gladi i trošenje novaca na nezdrave grickalice.

3. Hidratacija
Ljudi često zaborave piti tekućinu dok razgledavaju znamenitosti, a kada shvate da su žedni već je kasno - vjerojatno su dehidrirali. Opskrbite se vodom i čak kada niste žedni sjetite se popiti malo. Vaše tijelo bit će vam zahvalno.

4. Predjelo
Čak i kada vam restoran nudi najbolje maslinovo ulje i kruh koji možete probati, odustanite. Maknite predjela koja možete jesti i kod kuće i ne uključuju neko tradicionalno, lokalno jelo koje imate priliku samo probati na putovanju. Ako je porcija predjela veća, podijelite ju s nekim.

5. Desert 
Bez brige, jedan od savjeta nije da preskočite desert. Ipak, restorani često nude ogromnu porciju jednog deserta, a velika količina šećera odjednom stvorit će osjećaj nadutosti i nelagode. Odaberite nekoliko deserata i podijelite ih s ostatkom društva za stolom - svatko će probati sve, a nećete pretjerati s porcijama.

6. Hodanje umjesto taksija
S dolaskom novih brendova taksija i aplikacija, ta vrsta prijevoza je postala sve jeftinija i dostupnija. Ipak, sačuvajte te novce, a i zdravlje šetnjom. Sve destinacije koje su blizu pređite hodanjem koje na putovanju može biti sjajna zamjena za teretanu. Obavezno nosite udobne cipele.

7. Stresni raspored
Svi želimo što više toga vidjeti i obići na putovanju, ali raspored koji si slažete stvara stres i pritisak koji dovode do prejedanja. Probajte se opustiti i obiđite onoliko mjesta koliko stignete. Kada ste opušteni vaš um pažljivije bira hranu, duže žvačete i lakše ju probavljate.

Kako ostati fit i nakon 50te saznajte u videu:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije