Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konavoski dvori, Ljuta

Ekorestoran s terasom tik uz rijeku

Konavoski dvori, Ljuta
Foto: Marina Borovac
1/3
05.07.2021.
u 10:51

Goste u dvorima dočekuju ljubazni zaposlenici odjeveni u narodne nošnje

Za domaće goste cjenovno ne baš najprihvatljivije (košarica kruha je 20, goveđa juha 42 kune, kolač od sira još dvije kune skuplji, janjeći kotleti su 175 kuna...) no s druge strane, u ambijentu od “milijun dolara”, ovaj restoran u Ljutoj obavezno je odredište gostiju Konavala.

Riječ je o ekorestoranu smještenom na mjestu starog mlina, uz konavosko blago – rijeku Ljutu – uz koju se naslanja terasa dvora. U ponudi su nacionalni specijaliteti pa se tako ovdje služe delicije od crne slavonske svinje, zagorski štrukli, brudet od jegulja i žaba na neretvanski način i fuži s kozicama i tartufima... Jela ispod peke – hobotnicu, teletinu ili janjetinu – potrebno je unaprijed naručiti.

Što se pak tiče preporučene ponude desertnih vina, na listi su pelješki Moskar, zagorski Bodren, prošek s Hvara Hectorovich te couvée izborne bebe bobica. Pola decilitra stoji oko 40 kuna.

Goste u dvorima dočekuju ljubazni zaposlenici odjeveni u narodne nošnje, a prije ili poslije jela svakako treba istražiti ovdašnju šetnicu.

IZBOR I KVALITETA JELA (DO MAKS. 50 BODOVA): 45

IZBOR I PONUDA PIĆA (DO MAKS. 15 BODOVA): 13

POSLUGA I LJUBAZNOST (DO MAKS. 10 BODOVA): 10

DOJMOVI I PROSTOR (DO MAKS. 20 BODOVA): 20

UKUPNOST PONUDE (DO MAKS. 5 BODOVA): 4

UKUPNO: 92

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije