Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KOZMETIČKI EKSPERIMENT'

Dva mjeseca kosu nije prala šamponom pa iznenadila odlukom!

Sijeda kosa
Thinkstock
14.06.2018.
u 08:51

Teorija ove metode kaže da, budući da kosa sadrži prirodno ulje koje se naziva sebum, se može samostalno održavati čistom i zdravom, dok se čestim pranjem mogu uklonitita zdrava ulja pri čemu kosa postaje ovisna o kemikalijama iz šampona.

Žena koja nije dva mjeseca oprala kosu, obećala je da će šampon i regenerator odbaciti zauvijek. Nakon godina trošenja stotina funti na njegu kose, Emma Thomson (28) iz Sheppertona, prebacila se na 'no-poo metodu', što znači da je potpuno odustala od kozmetičkih proizvoda, prenosi Daily Mail.

Dva mjeseca nakon što je započela izazov, ona kaže da su njezine lokne, nekoć tanke i beživotne, sada debele i izvrsne.

- Moja kosa bila je tanka i na neki način uspjela biti istovremeno suha i masna. Dosadilo mi je konstantno pokušavati učiniti je debljom i kvalitetnijom, kaže Emma koja je zaposlenica jedne teretane i bivša bodybuilderica.

"No poo metoda" izvorno je nastala online na forumima i društvenim medijima, a težila je pronalaženju alternative šamponu i drugim kozmetičkim proizvodima. Teorija ove metode kaže da, budući da kosa sadrži prirodno ulje koje se naziva sebum, se može samostalno održavati čistom i zdravom, dok se čestim pranjem mogu uklonitita zdrava ulja pri čemu kosa postaje ovisna o kemikalijama iz šampona.

Emma je odlučila dati šansu ovoj ekstremnoj metodi kada je pročitala o njoj na internetu početkom ove godine.

- Moja je kosa bila beživotna. Isprobala sam sve i svašta i jednostavno nisam mogla pronaći ništa kako bi je učinila boljom. U početku sam govorila da ću ovu metodu isprobati samo nekoliko tjedana, ali pokazala se nevjerojatnom i apsolutno se neću vratiti preparatima. Namjeravam koristiti ovu metodu dugoročno i vjerojatno nikada više neću oprati kosu, kaže Emma. 

Sada već osam tjedana bez pranja kose, Emma kaže da ne osjeća da joj je kosa prljava, ali priznaje da je ipak tretira arganovim uljem. Mnogi su joj rekli da je njezina rutina "malo odvratna", ali ona kaže da, čim objasni ljudima da znanost stoji iza ovog eksperimenta, ljudi često promijene mišljenje.

Sijeda kosa
1/10

Komentara 1

BE
beer
17:10 14.06.2018.

od nove godine ne koristim ni sampon, ni sapun, samo tusiranje toplom vodom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije