Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetka pojava

Tinejdžerica spava po 13 sati, a nekada i cijeli tjedan - još uvijek ne znaju što joj je!

shutterstock
15.04.2021.
u 12:30

Ovo stanje je neizlječivo, ali roditelji se nadaju da će se poboljšati tijekom godina kako bi mogla normalno živjeti.

Echa, 17-godišnja djevojka iz Indonezije, prozvana je pravom Trnoružicom jer, zbog još neotkrivenog uzroka, spava jako puno sati dnevno.

Prvi put se za njezino stanje čulo 2017. godine kada se pojavila na vijestima. Mediji su prenijeli da je spavala 13 sati, a od tada se situacija pogoršala, pa je jednom spavala dan i pol, a ovog mjeseca čak tjedan dana u komadu! 

Zabrinuti roditelji prošli su s njom sve moguće pretrage, ali liječnici tvrde da je zdrava. Jedino što se Echi dogodi je velika slabost nakon buđenja. Nitko ne zna što je zapravo uzrok, ali sumnjaju na hipersomniju - rijetko stanje u kojem oboljeli osjećaju jako veliki umor, a javlja se zbog neuroloških oštećenja, genetike ili fizičkih i emocionalnih trauma, prenosi Oddity Central.

Pogledajte video:

Otac tinejdžerice, Mulyadi, kaže da je situacija jako teška jer je nikada ne mogu probuditi, pa je moraju nositi na zahod da obavi nuždu i hraniti kako bi barem nešto unijela u organizam - ona zato vrijeme i dalje spava. "Prožvače i proguta hranu, ali spava. Isto je i kada je nosimo na zahod, obavi nuždu, ali se ne probudi."

Ovo stanje je neizlječivo, ali roditelji se nadaju da će se poboljšati tijekom godina kako bi mogla normalno živjeti.

Što se događa u našem tijelu kada odemo na spavanje praznog želuca?

1/10
Ključne riječi

Komentara 1

SC
Serious_Callers_Only
12:45 15.04.2021.

Ovo će svaki doktor reć isto - kronični stres i depresija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije