Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOJ

Djedovi i bake odgovorni za pretilost svojih unuka

djeca jedu
17.02.2010.
u 16:04

Ostale su analize pokazale kako na probleme s pretilošću djece utječu i obrazovanje roditelja kao i to žive li roditelji zajedno ili ne.

Djeca koju redovito čuvaju djedovi i bake sklonija su pretilosti od ostale djece, pokazale su najnovije studije. Analiza više od 12 tisuća trogodišnjaka pokazala je kako se taj rizik povećava čak 34 posto ako se djedovi i bake brinu o njima cijeli dan.

Istraživači su iznijeli zaključke kako je shvatljivo da roditelji cijene brigu svojih roditelja za unuke te da im je to najbolja alternativa za  čuvanje mališana za radnog vremena. U skladu s time predlažu bolju informiranost djedova i baka o dječjoj prehrani i potrebi za fizičkom aktivnošću.

Ostale su analize pokazale kako na probleme s pretilošću utječu i obrazovanje roditelja kao i to žive li roditelji zajedno ili ne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije