Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Užasno

Dječak se žalio na natečenu čeljust, a onda su stomatolozi otkrili da ima 526 zuba

SAVEETHADENTALCOLLEGE
02.08.2019.
u 15:47

Maleni Indijac mislio je kako ima običnu zubobolju, a nije ni slutio da ga čeka operacija

Ovo je prvi puta da je toliko zubi izvađeno iz ustiju jedne osobe, a iz bolnice su objavili i fotografije. Sedmogodišnjak je na operaciji bio dva sata, ali je bilo potrebno deset dana da stručnjaci analiziraju svaki zub, piše CNN.

„Zubi su bili različite veličine, od najmanjeg koji je imao samo 0.1 milimetara do najvećeg od 15 milimetara“, rekla je voditeljica odjela oralne i maksilofacijalne patologije Pratibha Ramani te dodala kako se dječak ranije nije žalio na preveliku bol. Povremeno bi imao zubobolje i naticanja. Roditelji su priznali kako su uočili naticanje čeljusti kada je dječak imao samo tri godine, ali nisu mogli ništa napraviti po tom pitanju, s obzirom na to da nije dao da mu se išta radi.

Na rendgenu prije operacije otkriveno je koliko zubi ima dječak, a izgledali su kao napunjena vrećica. Zapravo je u ustima imao benigni tumor, a nije poznato je li on uzrokovan genima ili okolinom. 

Dječak sada ima 21 zub, izašao je iz bolnice nakon tri dana i dobro se oporavlja.

Ovo je toliko rijetki slučaj da su liječnici morali sve zabilježiti fotoaparatom, a sličan slučaj dogodio se 2014. godine u Mumbaiju kada su iz usta 17-godišnjaka izvadili 232 zuba.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
17:17 02.08.2019.

Trabalo je to prat. Ostalo mi 35 zubi pa se mučim.

JG
jozagulikoza.guli
16:44 02.08.2019.

Luuubinaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !

Avatar EtTore
EtTore
20:35 02.08.2019.

Fibonacci sequence

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije