Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Cvjetna čarolija za dan iz snova

mladenci
Arhivska fotografija
06.01.2010.
u 18:00

Gdje organizirati vjenčanje, koju haljinu odabrati, koga pozvati i kakve dekoracije napraviti... teške odluke za najvažniji dan.

– Rijetko koji događaj može u isto vrijeme izazvati toliko sreće i veselja, i stresa i nervoze kao vjenčanje – smatra Saša Šekoranja, poznati hrvatski umjetnik i cvjećar, koji je napravio Priručnik za vjenčanja kako bi svim budućim mladencima olakšao muke oko organizacije najvažnijeg događaja u životu.

Najteže je krenuti, a ovaj priručnik bi trebao i tu pomoći. Najvažnije je da s pratnerom odlučite kakvo vjenčanje želite (intimno ili raskošno), s koliko novaca raspolažete i kada se želite vjenčati, preporuča Šekoranja, jer tu cijela priča počinje.

Vrt ili dnevna soba?

Lokacija vjenčanja i vrsta primanja sljedeća je na redu o kojoj bi trebalo odlučivati, a bilo da se odlučite za vrt, restoran ili vlastiti stan, sve ima svojih čari. Posebnu pozornost mladenci oduvijek posvećuju upravo torti. Šekoranja smatra kako bi svadbena torta trebala odražavati cjelokupni stil vjenčanja i ukus mladenaca. Kao posebno atraktivnu dekoraciju, izdvaja upravo ružine latice, a njegovoj kreativnosti nema kraja ni kada su pozivnice u pitanju jer one su ipak među prvima koje navještaju veliki događaj.

Vjenčanica za cijeli život

Mladenka najviše pažnje posvećuje vjenčanici, pa je i u Priručniku najsvečanijoj haljini na svijetu posvećen velik prostor, ali i svim ostalim nezaobilaznim detaljima. Nije ni čudo, ipak je to nekoliko metara tkanine u kojoj se mladenka mora osjećati posebno, drukčije i najljepše tog dana.

– Cvijeće na vjenčanju je poput broša na haljini - detalj koji može podignuti cijelu atmosferu – piše Šekoranja koji kaže kako je najbolje izbor cvijeća prilagoditi godišnjem dobu.

No, on je ipak tu stručnjak, pa se i dekoracijama od cvijeća u potpunosti prepušta. Cvijeće kao luster, kao torta ili u staklenoj kugli...

Uzvanicima treba i zahvaliti simboličnim, ali prigodnim i lijepim darom. najbolje rješenje su jednostavni i elegantni darove koji odgovaraju budžetu.

Nema tog detalja oko kojeg Šekoranja ne savjetuje u svom priručniku, a cijelo vjenčanje ovisi o mogućnostima i željama mladenaca. Ipak, važna je kreativnost i snalažljivost. Imati brdo novaca ne znači imati i stila i ukusa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije