Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Započeti ili ne?

Četiri koraka da doznate je li on pravi muškarac za vas

ljubav
Arhiva VL-a
24.03.2010.
u 11:57

Koje su to kvalitete koje bi vaš potencijalni suprug trebao imati? Iako svi imamo vlastite ukuse što se tiče biranja partnera, neke kvalitete su, tvrdi Batshaw, jednostavno univerzalne u dugotrajnim, čvrstim vezama.

Budimo realni, pronaći partnera koji vam odgovara i s kojim biste mogli podijeliti život nije lagan posao. Michael Batshaw, njujorški psihijatar, stručnjak za veze i autor knjige "51 stvar koji morate znati prije nego se zaručite“ detaljno je istražio što neki par čini kompatibilnim. Riječ je o četiri jednostavna koraka pomoću kojih ćete moći ustanoviti je li on pravi muškarac za vas. Koje su to kvalitete koje bi vaš potencijalni suprug trebao imati? Iako svi imamo vlastite ukuse što se tiče biranja partnera, neke kvalitete su, tvrdi Batshaw, jednostavno univerzalne u dugotrajnim, čvrstim vezama.

Batshaw tvrdi kako vaš partner mora imati karijeru koju vi poštujete (a vi onu koju on poštuje) i koju možete razumjeti. Ako radi posao zbog kojeg često putuje, hoćete li moći ostajati sami? Kako ćete se nositi s time ako je riječ o visokorizičnom poslu, odnosno gdje mu je možda svakodnevno potencijalno ugrožen život? Ako je odgovor negativan, onda on možda nije osoba za vas. Jer što ako on nema nikakvu namjeru mijenjati posao? To može biti samo izvor za mnogo svađa i potencijalni prekid u budućnosti.

Još jedan znak koji je dobar pokazatelj je li on onaj „pravi“ je vaša seksualna povezanost i kompatibilnost.Budemo li iskreni, kod većine partnera s vremenom dolazi do „učmalosti“ u seksualnom životu. No bez obzira na to je li vaš seksualni život nešto što se događa bez napora ili nešto na čemu morate raditi, bitno je da osjećate kemiju, privlačnost i obostranu želju da seksualni život održite na životu.

Ako je on zbilja onaj „pravi“, onda će imati i slične interese kao i vi. U vašoj vezi, iako se vi razlikujete i imate vlastite zanimacije, moraju postojati zajedničke dodirne točke, interesi koji vas povezuju i pomoću kojih provodite više vremena zajedno. Batshaw ističe kako će se osobe koje su veoma društvene mnogo bolje slagati sa sličnim osobama, nego li s osobama koje su povučenije i privatnije.

Konačno jedna od najvažnijih stvari prije nego što se zaručite jest da dijelite isto mišljenje o budućnosti vaše veze i o tome kako će vaša mala obitelj izgledati, odnosno hoće li se ona uskoro povećavati. Morali biste se slagati oko toga kada želite djecu i koliko djece. Ako se ne možete oko ovoga dogovoriti, to bi moglo kasnije značiti mnogo problema.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije