Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pripazite

Često trljate oči? Evo zašto to baš i nije dobro za vas

Pexels
01.11.2023.
u 07:00

Nakon ovoga, dobro ćete razmisliti hoćete li toliko trljati oči..

Kada su vam oči suhe, svrbe ili su nadražene, trljanje može biti tako dobro. Nažalost, iako trljanje može donijeti privremeno olakšanje, ono može uzrokovati neke dugoročne probleme, piše Banner Health

Naime, jedan korisnik društvenih mreža podijelio je video u kojem je prikazano kako trljanje očiju izgleda na magnetskoj rezonanci, te je time šokirao mnoge. 

Magnetska rezonanca zapravo otkriva kako se očna jabučica pomiče u svojoj duplji kada trljamo oko. Inače, stručnjaci napominju da bi bilo pametnije izbjegavati trljanje očiju jer ih možete oštetiti ako to činite prejako i/ili prečesto.

Pretjerano trljanje očiju može oštetiti rožnicu. Također može dovesti do oštećenja vida i ozbiljne infekcije. Trebate se obratiti liječniku ako se pojavi neki od navedenih simptoma – bol u očima, osjetljivost na svjetlo, smanjen vid, zamagljen vid, crvenilo. Trljanje očiju također je povezano s keratokonusom, stanjem koje se javlja kada se vaša rožnica postupno izboči prema van ili poprima šiljasti oblik.

Stomatolog otkrio: Ova pića trebate izbjegavati prije i nakon dolaska na pregled!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije