Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SEKS I ZDRAVLJE

Češnjak odličan za podizanje libida

17.02.2009.
u 16:23

Ljekovitost biljaka poznata je od davnina. Neke su biljke poznate kao vrlo djelotvorne za poboljšanje seksualnog života. Trudy Norris, stručnjakinja za ljekovito bilje, dala je nekoliko savjeta za podizanje libida.

Iako ne zvuči baš romantično, kao idealnu namirnicu za podizanje libida Norris je navela češnjak. Naime, ova vrsta povrća će zbog svojega neugodnog mirisa nakon konzimiranja vjerojatno odbiti mnoge parove, no važno je znati da se još u antičko vrijeme smatralo da češnjak ima afrodizijska svojstva. Dokazano je da otvara krvne žile što pomaže boljoj cirkulaciji i prokrvljenosti svih dijalova tijela, od glave do nožnih prstiju. Možete i sami zasaditi češnjak, a najvažnije je da ga držite u tegli do koje dopire mnogo sunca i dnevenog svjetla.

Namirnice koje također poboljšavaju cirkulaciju, a zbog svojih svojstava mogu se nazvati i krvožilnim tonicima, pomažu oslabljenu libidu, a mogu se lako uzgojiti kod kuće u tegli, su biljke poput kamilice i valeriane koje posebno pomažu ako ste pod stresom, kao i osobama koje se ne mogu isključiti iz dnevnog vrtloga svakodnevnog života.

Stoga je preporučljivo prije odlaska u krevet popiti šalicu toplog čaja od kamilice ili valeriane. Ako se zbog partnerova stresa (no najčešće partneričina) učestalo javljaju glavobolje koje često postaju, uistinu ili s umišljajem, izlike za odgađanje seksa, dobar savjet je koristiti eterično ulje mente. To će ulje, umasira li se na bolne točke, smanjiti glavobolju. Raspoloženje za ljubav probudit će i povrće poput krastavca ili rajčice.

Naime, rajčica daje puno više od svoje crvene primamljive vanjštine. Bogata je beta-karotenom koji se u tijelu pretvara u vitamin A, što je neophodno za seksualno zdravlje i izdržljivost. Povrće koje svojim mirisom mami i oslobađa feromone jest celer i krastavac, a nimalo manje učinke nema niti ekstrakt vanilije.

(p.s)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije