Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kad se želja uspava

Čarobna pilula za buđenje ženskog libida

seks
Arhiv VL-a
10.11.2010.
u 10:00

Dobra vijest za žene stiže sa svjetskog kongresa za ginekologiju (ISPOG) u Veneciji

Čarobni lijek protiv pada seksualne želje kod žena stiže u obliku tablete koja bi trebala oživjeti uspavani libido. Vijest je to koja stiže sa svjetskog kongresa za ginekologiju (ISPOG), koji se održao u Veneciji. Profesorica Alessandra Graziottini, direktorica Centra za ženske bolesti i seksologiju iz Milana, objašnjava da “ženska seksualna želja ovisi o sniženom mehanizmu i čitavom nizu moždanih aktivnosti te aktiviranju dopamina, neurotransmitera koji stimulira želju za seksom”.

Sport i znojenje kao saveznici

Saveznik za podizanje libida jest fizička aktivnost i vježbanje, poručeno je s kongresa u Veneciji. Vježbanjem se podiže razina serotonina i endorfina koji su zaduženi za "dobru volju", a uz drospirenon eto i želje za seksom. Riječ je o progesteronu iz kontracepcijske pilule Yaz.

Profesorica Graziottini objašnjava kako je u šest mjeseci terapije ovom pilulom kod većine žena probuđen libido, a straha od debljanja, dodaje, nema jer drospirenon ima i diuretski učinak pa su neke od ispitanica čak i smanjile težinu.

Svaka treća žena nema želje  

Pilula Yaz ima i antiandrogeni učinak, blagotvorno djeluje na ten, psihu i samopouzdanje. Profesorica Rosella Nappi sa sveučilišta u Paviji predstavila je na kongresu studiju koja je potvrdila da jedna od tri žene ima problema sa seksualnošću. Poručuje kako seksualno zdravlje treba tražiti i naći uz pomoć stručnjaka.

Ključne riječi

Komentara 9

TA
tania
11:33 10.11.2010.

Što je Yaz? Novo ime Yasmin-ea? Drospirenon se btw. već nalazi u yasmin-u pa tko voli riskirati emboliju nek izvoli.

TI
Tin@
12:14 10.11.2010.

ne, Yaz su druge pilule...nije isto sto i Yasmin

OB
-obrisani-
14:52 10.11.2010.

Kad će to u prodaju ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije