Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generalna proba

Buduće mladenke zajednički birale idealnu vjenčanicu

'03.07.2010., Zagreb - Dizajnerski studio Friends- Desing dizajnerice Katarine Dzale savjetuje buduce mladenke  . Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
'Zarko Basic/PIXSELL'
06.07.2010.
u 09:00

“Važno je vidjeti s koliko se novca raspolaže i haljinu uskladiti s veličinom svadbe”

“Sve ono što cijeli život želiš mora biti pretočeno u tu haljinu. U njoj se moraš osjećati čarobno!” Kad u potragu za vjenčanicom krenete, poput mladenke Vesne, s ovakvim zahtjevima, nije lako pronaći idealnu haljinu za taj, mnogima najvažniji dan u životu. No upravo taj kriterij, prema mnogim ženama, mora ispunjavati njihova vjenčanica, koja je nakon mladenaca, kaže Vesna, najvažnija tog dana. 

Bez obzira na snove i očekivanja, važno je biti realan i pri osmišljavanju vjenčanja i s obzirom na novac kojim raspolažete.

– Valja sebi realno predstaviti svoje mogućnosti pa krenuti u potragu. Često mi mladenke dolaze sa slikama dizajnerskih haljina koje stoje nekoliko desetaka tisuća eura, pa žele kopiju za nekoliko tisuća kuna. To nije najsretnije rješenje – ističe dizajnerica Katarina Džale Matijašević koja je, kako bi olakšala potragu za idealnom haljinom, budućim mladenkama organizirala “generalnu probu” na kojoj je desetak mladih tragalo za svojom haljinom za najvažniji dan u životu. 

U posljednje su vrijeme sve traženije haljine šivane po mjeri, odnosno prema mladenkinim željama. Takve vjenčanice najbolje pristaju mladenki. 

– Mladenke najviše važnosti pridaju dizajnu, a važno im je i je li haljina prije nošena. Bitna je i cijena – kazala je dizajnerica. Inače, prosječna je cijena šivanih haljina od 4000 do 9000 kuna, a posudba stoji od tri do 30 tisuća kuna.

– Nije bitno je li se haljina odmah svidjela ili nije. Haljinu isprobaš, pa se može doraditi nešto da to bude baš ono kako si zamislila – kaže jedna od mladenki koje su, osim što su gledale idealne haljine, mnoge i isprobale, a druge su im mladenke bile najvjernija porota kad je opći dojam posrijedi. Bilo je tako uzdaha oduševljenja, ali i pokazivanja palca dolje. 

Često je bilo i pitanje hoće li se budućem suprugu svidjeti haljina. 

– Ako mu se sviđam ja kao mladenka, onda će mu se svidjeti i haljina! Ostali nisu bitni – smješkala se Vesna odlazeći s haljinom iz snova pod rukom!

Ključne riječi

Komentara 2

DO
doktorica
07:28 07.07.2010.

Sve te vjenčanice su gotovo identične,dekolte,čipka......a jednostavnost je najljepša...

SU
sun
18:45 06.07.2010.

jel\' uz tu vjencanicu za 30 tisuca kuna dobijes garanciju za brak bez razvoda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije