Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istraživanje

Budite brižan roditelj, ali ne forsirajte djetetove ocjene

škola, učenje, učenik (1)
DPA/PIXSELL
16.10.2012.
u 13:07

Za dobar uspjeh djece tijekom školovanja važnija je roditeljska uloga od dobrog sustava obrazovanja, smatraju stručnjaci

Ne zavaravajte se time da će vam dijete biti uspješno pohađa li privatnu školu ili ugledni fakultet. Sudjelovanje roditelja osobito je važno za dobre ocjene i djetetov školski uspjeh.

Novo američko istraživanje na 10 tisuća djece pokazalo je da će najviše uspjeha u školovanju imati djeca čiji roditelji s djetetom pišu domaće zadaće, djeci naglašavaju važnost školovanja, odlaze na roditeljske sastanke i informacije te često s njima razgovaraju o problemima u školi ili izazovima koji ih čekaju. S druge strane, djeca koja nemaju roditelje koji ih podupiru imat će lošije ocjene, iako možda pohađaju bolje škole.

– I dok su škola i obiteljska briga jednako važni, visok stupanj roditeljske angažiranosti najviše utječe na budući akademski uspjeh. Ova studija pokazuje da roditelji moraju biti svjesni koliko su važni i uložiti vrijeme i trud za uspjeh svoje djece – kazala je voditeljica istraživanja Toby Parcel i dodala da dijete treba znati nagraditi i kazniti i da će to imati velik utjecaj na njihov angažman pri učenju, prenosi Daily Mail

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije