Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zvec, zvec

Brojenje novca smanjuje fizičku bol

kune
arhiva VL
12.04.2010.
u 15:19

Prije istraživanja neki su dobrovoljci brojili novac, a kasnije je svim sudionicima izazivana fizička bol. Oni koji su prije izlaganju boli brojili novac, osjećali su nelagodu manjeg intenziteta od onih koji nisu brojili novac.

Ako patite od glavobolje ili ukočenih leđa, odnosno imate li bilo kakvih zdravstvenih problema, sve što vam treba je - novac. On vam može pomoći da si platite liječnika ili neke skupocjene preparate, ali pomoći će vam ponajprije osjećaj da imate novac. Tako barem tvrde znanstvenici koji kažu da posjedovanje novca može olakšati bol ili je ček spriječiti.

Naime, prije istraživanja neki su dobrovoljci brojili novac, a kasnije je svim sudionicima izazivana fizička bol. Oni koji su prije izlaganju boli brojili novac, osjećali su nelagodu manjeg intenziteta od onih koji nisu brojili novac.
Stručnjaci nagađaju da bi novčanice i kovanice mogle pojačati osjećaj vlastite vrijednosti i zadovoljstva samim sobom.
Neke ranije studije pokazale su da osobe koje imaju jače razvijen osjećaj vrijednosti manje osjećaju bol.

Studija je provedena na sveučilištu u Minnesoti, a objavljena je u časopisu Psychological Science.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
16:42 12.04.2010.

Kriza je. 330.000 ljudi je nezaposleno. Mi (www.gdi-wealth.ws) Vam nudimo priliku da se izvučete iz dugova i osigurate visoke mjesečne prihode. Drugi zarađuju, zašto ne biste i Vi?!

OV
over
19:13 12.04.2010.

smanjuje fizicku bol, a povecava psihicku :p

MA
manuela
12:46 13.04.2010.

Zato nas kaj nemamo penez sve boli i stalno smo bolesni! To su nam morali javit iz Minnesote! baš smo bedasti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije