Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Bolne i obilne menstruacije mogu biti znak da nešto nije u redu s vašim tijelom

Iz instituta govore da će godišnje oko 15 tisuća žena moći obaviti histeroskopiju. Profesor iz Nice instituta, Mark Baker, kaže: "obilno menstrualno krvarenje je često stanje i može imati velike posljedice na život žene."
15. ožujka 2018. u 16:33 1 komentara 2729 prikaza
Foto: Thinkstock

Gotovo jedna četvrtina žena koja još uvijek dobiva menstruacije, pati od vrlo bolnih menstruacija, a to može dosta utjecati na kvalitetu života, piše DailyMail.

Zvijezdina linija Omegol PROMO Tri stvari koje već danas možete učiniti za zdravlje svojeg srca

Katkad je obilno i bolno krvarenje uzrokovano nekim drugim zdravstvenim problemima i to često rezultira problemima prilikom oplodnje.

Ovo uključuje i policistične jajnike te endometriozu, a obje bolesti utječu na plodnost žena. 

Profesor iz Instituta za zdravlje iz Nice, Mark Baker, tvrdi kako je obilno menstrualno krvarenje često stanje i može imati velike posljedice na život žene.

Jedna od najraširenijih ženskih bolesti su policistični jajnici, gdje se jajnici uvećavaju i poveća se količina lučenih hormona što uzrokuje neredovite mjesečnice, probleme s plodnošću, ali nerijetko i snažne menstrualne bolove. 

Endometrioza je poremećaj u kojem tkiva koja oblažu unutrašnjost maternice počinju rasti izvan maternice. Posljedica ovog poremećaja su također izrazito bolne menstruacije, a može za posljedicu imati i neplodnost ako se ne liječi pravovremeno. Kod endometrioze, krivo urasla endometriodna tkiva se nastavljaju ponašati normalno, rastu, pucaju i krvare kod svakog menstrualnog ciklusa.  Zbog toga što nemaju načina da napuste tijelo ostaju zarobljena. Kada endometrioza uključuje jajnike, može se pojaviti cista, koja se zove endometriomas. Sve se češće umjesto pregleda ultrazvukom pacijentice podliježe pregledu histeroskopijom pomoću koje se lakše dijagnosticira zdravstveni problem. 

U Šibeniku se održala tribina 'Istina o Istabulskoj' Tribina o Istabulskoj 'Muškarci i žene u odrasloj dobi imaju različit mozak' Obitelj zdravlje Bolesti bubrega javljaju se već i u dojenačkoj dobi Oralno zdravlje PROMO Oralno zdravlje - stomatološka protetika
usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • truskawka:

    a najgore od svega je kad zena ima i endometriozu i policisticne.. :(