Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
simptomi oboljenja

Bolne i obilne menstruacije mogu biti znak da nešto nije u redu s vašim tijelom

Foto: Thinkstock
15.03.2018.
u 16:33

Iz instituta govore da će godišnje oko 15 tisuća žena moći obaviti histeroskopiju. Profesor iz Nice instituta, Mark Baker, kaže: "obilno menstrualno krvarenje je često stanje i može imati velike posljedice na život žene."

Gotovo jedna četvrtina žena koja još uvijek dobiva menstruacije, pati od vrlo bolnih menstruacija, a to može dosta utjecati na kvalitetu života, piše DailyMail.

Katkad je obilno i bolno krvarenje uzrokovano nekim drugim zdravstvenim problemima i to često rezultira problemima prilikom oplodnje.

Ovo uključuje i policistične jajnike te endometriozu, a obje bolesti utječu na plodnost žena. 

Profesor iz Instituta za zdravlje iz Nice, Mark Baker, tvrdi kako je obilno menstrualno krvarenje često stanje i može imati velike posljedice na život žene.

Jedna od najraširenijih ženskih bolesti su policistični jajnici, gdje se jajnici uvećavaju i poveća se količina lučenih hormona što uzrokuje neredovite mjesečnice, probleme s plodnošću, ali nerijetko i snažne menstrualne bolove. 

Endometrioza je poremećaj u kojem tkiva koja oblažu unutrašnjost maternice počinju rasti izvan maternice. Posljedica ovog poremećaja su također izrazito bolne menstruacije, a može za posljedicu imati i neplodnost ako se ne liječi pravovremeno. Kod endometrioze, krivo urasla endometriodna tkiva se nastavljaju ponašati normalno, rastu, pucaju i krvare kod svakog menstrualnog ciklusa.  Zbog toga što nemaju načina da napuste tijelo ostaju zarobljena. Kada endometrioza uključuje jajnike, može se pojaviti cista, koja se zove endometriomas. Sve se češće umjesto pregleda ultrazvukom pacijentice podliježe pregledu histeroskopijom pomoću koje se lakše dijagnosticira zdravstveni problem. 

Ključne riječi

Komentara 1

TR
truskawka
17:16 15.03.2018.

a najgore od svega je kad zena ima i endometriozu i policisticne.. :(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije