Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADRENALINSKI IZAZOV

Uzbuđenje sa 56 metara: Ova bungree jump atrakcija više je i od Šibenskog mosta

Adrenalin destinacije
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/3
07.05.2015.
u 12:09

Najzanimljivije ljetne adrenalin destinacije kojima možete začiniti svoje ljetovanje

U posljednjih desetak godina, hrvatska turistička ponuda obogaćena je s nekoliko aqua parkova, adrenalinskih parkova te bungee jumpingom. Ovdje su najzanimljivije ljetne adrenalin destinacije kojima možete začiniti svoje ljetovanje:

1. U Istri se nalazi Vodeni park Istralandia, koji slovi kao jedan od naboljih u Europi. Proteže se na 80.000m2 s time da je od toga 5600 m2 vodenih površina s mnoštvom adrenalinske zabave. Među adrenalinskim doživljajima ističe se najviši tobogan u Hrvatskoj Free fall spuštanje s 27 m visine, bazen na valove koji je sa svojim 2500 m2 najveći na Sredozemlju, dječji bazeni s mnoštvom sadržaja, poput vodenog dvorca i dječjih tobogana. Uz to, Istralandia nudi još pregršt zabavnih sadržaja, nastupi mađioničara i zabavljača do različitih radionica.

2. Solaris Aquapark Dalmatia smješten je na Jadranskoj obali u blizini Šibenika, unutar turističkog naselja Solaris. Među atrakcijama u ponudi je Lazy River, odnosno 200 m duga rijeka na kojoj se može uživati u laganom spuštanju na velikim okruglim kolutima. Jedna od glavnih atrakcija Aqua Rain Fortress, vodena tvrđava s velikom bačvom koja s najviše točke aquaparka na 13.5 m svakih nekoliko minuta istrese vodu na veselje svih ljubitelja vodene zabave. Ljubiteljima jacuzzija na raspolaganju su jacuzzies, okrugli bazeni dubine od metra s hidromasažnim i whirlpool efektima. Aquapark je idealan za obitelji s djecom jer ima poseban dio s plitkim bazenima, prskalicama i toboganima prilagođenim najmlađim naraštajima.

Foto: Duško Marušić/Pixsell

3. U Istri u blizini Poreča otvoren je vodeni park Aquacolors u kojem zabavu garantira 13 golemih tobogana, a posjetitelji se mogu opuštati na čak 500 m dugačkoj lijenoj rijeci, najdužoj u južnom dijelu Europe. Tu je i bazen s valovima te dječji bazen od m2s za najmlađe s vodenim tornjem, kornjača toboganom i vodenim fontanama.U parku je i mnoštvo prekrasnog zelenila i veliko dječje igralište s mnoštvom atrakcija za djecu, šator za masažu i bogatu ponudu od pet restorana u sklopu parka koji će zadovoljiti sve ukuse.

4. U kontinentalnom dijelu Hrvatske, točnije na sjeveru Hrvatske je Aquapark Sv. Martin u kojem je 2.600 m2 vodenih površina, mnoštvo tobogana i gusarski brod, brojni whirpooli, aquabar i ostale vodene atrakcije, uključujući i zip line dugačak 200 metara koji vodi u sami bazen. Od ostalih sadržaja u ponudi je teren za odbojku na pijesku, dječje igralište, a posjetiteljima je na raspolaganju i masaža ispod baldahina i veliko sunčalište.

5. Svega 40-ak kilometara od Zagreba smještene su Terme Jezerčica, koji u svojoj ponudi vodenih sadržaja raspolaže s unutarnjim i vanjskim bazenima. Tijekom ljetnih mjeseci, posjetiteljima su na raspolaganju ukupno tri bazena, veliki bazen s tri tobogana, hidromasažom i vodenim topovima. Za najmlađe je tu i bazen s toboganima te dječje igralište sa spravama za penjanje i ljuljačkama. Posjetiteljima su na raspolaganju teren za odbojku na na pijesku i stolni tenis te masaža na otvorenom. Svim posjetiteljima na raspolaganju su besplatne ležaljke te široka ponuda pića i jela u Sunshine baru ili Pool baru.

6. Na Malom Lošinju smješten je Aquapark Čikat, prostire na 6300 m2 i sadrži više od 2400 m2 bazena i vodenih sadržaja s morskom vodom. Unutar vodenog parka je rekareacijski bazen s s pool baromi hidromasažnim sadržajima, rekreacijski bazen s vodenim atrakcijama poput rampe za spuštanje, dvorca, mlaznica, vodoskoka i slično, bazen s otvorenim toboganom i 110 m dugim zatvorenim toboganom visine osam metara te dva plitka bazena namijenjena za bebe i malu djecu. Aquapark Čikat sadrži otvoreni i zatvoreni prostor za fitness, u ponudi je i masaža, ali u parku je nekoliko restorana i barova za osvježenje.

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL/Instagram

7. Jedna od najpopularnijih bungee jumping sa Šibenskog mosta visine 40 metara gdje ćete prije skoka morati prijeći ogradu na mostu da stignete do platforme s koje skačete. Prizor s platforme je veličanstven i riječ je svakako o nezaboravnoj adrenalinskoj pustolovini koju možete doživjeti. Bungee možete skočiti i na otoku Pagu, točnije na Zrću gdje skačete s krana visine 41 metara. Najviši pak bungee jumping u Hrvatskoj je skok s 56 metara visokog Masleničkog mosta.

Sadržaj omogućila Hrvatska turistička zajednica

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije