Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
da se ne oštete

Ako nisu kožne, tenisice se bez straha mogu oprati i u veš mašini - samo pripazite na par sitnica...

Shutterstock
16.02.2022.
u 14:30

Tenisice je najbolje prati na programu za osjetljivo rublje, na nižoj temperaturi, npr. na 30 °C. Nemojte namještati jaku centrifugu ili opciju cijeđenja jer ih to može oštetiti.

Prema portalu Life Hack koji svakodnevno donosi nove savjete za čišćenje i održavanje domaćinstva, tenisice se mogu prati u perilici rublja ali oprezno i s nekoliko sitnica na umu...

To se ipak ne odnosi na tenisice od kože ili antilop kože koja će se vjerojatno oštetiti na visokoj temperaturi, no platnene, pamučne ili tenisice od trapera možete bez straha staviti u perilicu.

Prilikom brijanja koristite gel za tuširanje? Nakon ovoga vjerojatno više nećete

1/7

Na što treba pripaziti:

  • Prvo s obje tenisice treba skinuti vezice, a ako ih imaju, i uloške. Vezice možete staviti prati skupa s odjećom koju perete na programu za osjetljivo rublje.
  • Prije nego ih operete, vezicama svežite krajeve tako da tvore petlju što će pomoći da se ne gube po rupama i uglovima perilice.
  • Četkom za cipele s tenisica uklonite prljavštinu; poput ostataka blata i lišća... 
  • Stavite vezice u jastučnicu ili u vrećicu za osjetljivo rublje (obično je od poliestera i dimenzija od oko 23 x 40 cm).i ubacite u perilicu s tim da, ako ste odabrali jastučnicu, pripazite da nije ni skroz otvorena ni skroz zatvorena; kako biste bili sigurni da sva potrebna voda dolazi do tenisicama, ali i da su zaštićene.
  • Skupa s njima u perilicu stavite i jedan do dva ručnika kako ne bi jako udarale o unutrašnjost 'bubnja' koji se tako može oštetiti.

Na kojoj se temperaturi peru tenisice?

Tenisice je najbolje prati na programu za osjetljivo rublje, na nižoj temperaturi, npr. na 30 °C. Nemojte namještati jaku centrifugu ili opciju cijeđenja jer ih to može oštetiti.

Nakon što perilica završi program pranja ostavite ih da se osuše na zraku i budite strpljivi; jer će im trebati dan do dva da budu skroz suhe.

Kako s tenisica ukloniti mrlje od trave?

Za bijele tenisice od kože i njene imitacije preporučuje se korištenje sode bikarbone. S malo vode se napravi gusta pasta koja se na na tenisice nanese mekom četkom, pa se s njom dobro istrljaju zaprljani dijelovi.

Nakon toga se još nanosi s vodom razrijeđen bijeli ocat (50:50)  koji se izlije na spužvicu s kojom se onda polako tapka po tenisicama dok opet ne postanu izvorno bijele. 

Na kraju ih se prebriše čistom i suhom krpom.

Za platnene se tenisice pak savjetuje korištenje sanitarnog alkohola jer odmašćuje biljna ulja i ne uništava tkanine.

Liječnica otkrila da rublje nikada ne bismo trebali sušiti u kući, nije dobro za zdravlje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije