Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajna ideja

Želite li da vam cvijeće dulje traje? Isprobajte jednostavan trik uz koji će biti svježe tjednima!

Facebook
16.02.2022.
u 07:00

Ako želite da vaše cvijeće traje dulje od tjedan dana, uzmite u obzir ovaj pametni trik

Korisnici društvenih mreža tjednima dijele nevjerojatan trik za održavanje cvijeća svježim i mirišljavim duže pomoću nekoliko kovanica. U Facebook grupi Mrs Hinch Cleaning Tips, mnogi korisnici podijelili su kako je trik pomogao njihovim buketima da ostanu živi dulje nego inače.

Uz ove jednostavne trikove mlijeko, banane, kruh i druge namirnice - dulje će trajati!

1/8

Dakle, kako piše The Sun, ako želite da cvijeće traje dulje od tjedan dana, uzmite u obzir ovaj pametni trik. Naime, sve što trebate napraviti je u vazu sa cvijećem dodati nekoliko bakrenih kovanica.

No, što znanost kaže o triku s novčićem i djeluje li doista kako bi cvijeće duže ostalo svježe? Prema stručnjacima, bakreni novčići djeluju kao antimikrobno sredstvo.

"Rezano cvijeće počinje propadati gotovo trenutno. Zrak i bakterije mogu začepiti male pore krvožilnog sustava biljaka, sprječavajući distribuciju vitalne vode i hrane oko cvijeća te oni počinju venuti. Dakle, smanjenjem mikroorganizama u vodi trebali biste moći produžiti život svog cvijeća, a bakar u kovanicama mogao bi ubiti bakterije", objasnili su.

Koji su najljepši ljubavni stihovi svih vremena? "Pjesma nad pjesmama iz Biblije", "Crvena jabuka..." 😍❤

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije