Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
istina ili mit?

5 mitova ljepote u koje trebate prestati vjerovati

make up, šminkanje, korektor
Foto: Thinkstock
27.02.2014.
u 08:35

Postoje stvari za koje smo uvjereni da su točne, ali su u stvari lažni mitovi

Svakodnevno čitamo o nekim inovacijama u vezi s ljepotom, ali postoje, zaista, neke stvari za koje smo uvjereni da su točne, ali su u stvari lažni mitovi

1. Flasteri za nos rješavaju problem mitesera

Ovo nije točno!  Flasteri za nos kojim se "rješava problem" samo će izvući prljavštinu koja se svakodnevno skuplja na licu, ali miteseri ostaju na mjestu. Jedini pravi način za rješavanje mitesera je mehaničko izvlačenje kod kozmetičarke.

2. Kreme za celulit uklanjaju celulit 100 posto

Nažalost, to nije točno. Ovakve kreme mogu pomoći u tome da se izjednači i učvrsti koža, ali ništa vam osim dobre masaže, vježbanja i dovoljne količine tekućine na dnevnoj bazi neće u potpunosti riješiti ovaj problem.

3. Tonik je bespotreban

Naprotiv! To je nešto s čim bi svaka rutina njege trebala početi. Akotonik za čišćenje lica stvara iritaciju, potražite neki bezalkoholni, ali neka vam uvijek bude pri ruci. Hidratizira kožu i čini je mekom, što je pogotovo važno zimi.

4. Možeš koristiti iste proizvode tijekom cijele godine

Koža se mijenja skladno vremenskim uvjetima, pa tako zimi, kada proizvodi manje ulja, potrebno je koristiti masnije i hranjivije proizvode nego što to činimo ljeti.

5. Masnoj koži ne treba hidratacija

Svakoj koži je potrebna vlaga, ali masnoj je potreban samo drugačiji sastav kreme. Ako imate masnu kožu, odaberite one na bazi vode ili pak neku koja ne sadrži ulje.

>>Nestvarno lijepa Edita Misirić: Uzalud Chanel na usnama ako je u ustima potpuni kaos sa zubima

>>Želite izgledati poput supermodela? Ovo su njihove tajne uspjeha

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije