Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez stresa, molim

10 savjeta kako ipak uloviti trenutak za sebe i opustiti se

sretna žena
Foto: Thinkstock
17.06.2014.
u 10:21

Priuštite si masažu, ovaj tretman poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, pospješuje protok kisika, eliminira toksine

Danas je teško pronaći vremena za sebe, a posao, svakodnevne obveze i neizbježni stres ostavljaju malo prostora za opuštanje.

Donosimo stoga 10 savjeta kako ipak uloviti trenutak za sebe i opustiti se.

1. Slušajte glazbu

Glazba čini sastavni dio života i utječe na naše emocije. Slušajte glazbu koju volite dok obavljate rutinske aktivnosti – imat ćete puno više i energije i volje za rad.

2. Krećite se

Ako 40 minuta dnevno provedete u hodu (do posla i natrag, do prodavaonice, do škole ili vrtića), napravili ste puno za svoj organizam.

3. Priuštite si masažu

Ovaj tretman poboljšava krvnu i limfnu cirkulaciju, pospješuje protok kisika, eliminira toksine, povećava kapacitet pluća, popravlja kvalitetu sna i stanje kože.

4. Pazite što jedete

Neke namirnice, zahvaljujući svom sastavu, zaista pozitivno utječu na raspoloženje. Čokolada, kamilica, šparoge, naranče....Postoje mnoge namirnice koje nam mogu pomoći u borbi protiv stresa.

5. Organizirajte se

Razmislite još jednom o svojim aktivnostima tijekom dana. Morate li baš sve to obaviti danas? Eliminirajte sve što ne morate napraviti a oduzima vam dragocjeno vrijeme. Što možete, delegirajte.

6. Pravilno dišite

Ispružite se, zatvorite oči, budite mirni i dišite duboko. Ruke stavite na trbuh i udahnite od pet do deset puta. Ovo možete raditi i u uredu i u gradskom prijevozu, kada god osjetite napetost.

7. Njegujte biljke

Rad u vrtu smanjuje rizik od dijabetesa, srčanožilnih oboljenja i osteoporoze. 

8. Smijte se

Smijeh nas tjera da dišemo punim plućima, što opušta tijelo, ali i potiče proizvodnju endorfina – hormona sreće - koji čini da se osjećamo ugodno i rasterećeno.

9. Istežite se

Sjednite na pod, ispružite i raširite noge, pa udahnite dok podižete ruke iznad glave. Polako izdahnite spuštajući gornji dio tijela prema tlu. Ostanite tako nekoliko trenutaka, pa ponovite vježbu.

10. Regenerirajte se Tijekom noći, organizam obnavlja sve procese. Zato je san najbolji način da se opustite, te da se dobro osjećate na duže staze.

>>Ne lupajte glavom o zid i ne čupajte kosu. Probajte 10 namirnica koje će ubiti stres

>>Umor je alarm koji psiha šalje tijelu! 7 savjeta kako ga pobijediti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije