Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POČELE PRETPREMIJERE

'Zvjezdane staze' od Australije do Teksasa

08.04.2009.
u 13:46

Ericu Bani, australskom glumcu hrvatsko-njemačkog podrijetla, pripala je posebna čast da u svojoj domovini bude domaćin svjetske pretpremijere novog filma iz serijala "Zvjezdane staze", u kojem tumači ulogu glavnog negativca Nera. Cijela ekipa filma pristigla je "down under" i okupila se na prvome svjetskom službenom prikazivanju filma, u improviziranom kinu u slavnoj zgradi sydneyske Opere.

Većina mlade glumačke postave poput Chrisa Pinea (Kirk) i Zacharyja Quintoa (Spock), od kojih je mnogima to bio prvi put uopće da hodaju crvenim tepihom na nekoj velikoj premijeri, junački je podnijela navalu obožavatelja Roddenberryjeve sage koji su iz cijele Australije doputovali da bi vidjeli novi film iz svojega omiljenog serijala. Chris Pine, na čija leđa je pala noseća uloga kapetana Kirka u kojoj se proslavio William Shatner, cijeli sat je proveo razgovarajući s obožavateljima i dijeleći autograme.

- Dok sam odrastao, nikad nisam bio posebno zaluđen originalnim 'Zvjezdanim stazama' i nadam se da će ljudi, kad pogledaju ovaj film, shvatiti da on stoji sam za sebe – rekao je redatelj J. J. Abrams, koji je ipak mislio i na ljubitelje originalnog serijala, te se u njegovu filmu u kameo-ulozi pojavljuje stari Spock.

A Leonard Nimoy, legendarni tumač te uloge, nije bio u Australiji već je na sasvim drugom kraju svijeta sudjelovao u nekoj vrsti premijere istog filma. Fanovi u Teksasu u ponedjeljak navečer napunili su kino Alamo Draft House u Austinu zbog najavljenog prikazivanja nove, restaurirane kopije drugog kinofilma u serijalu, "The Wrath of Khan".

No, nakon pet minuta filma ekran se zamračio, svjetla upalila, a pred "trekoljupce" izašao je glavom i bradom Nimoy i "ispričao" se da "nešto nije u redu s kopijom filma", te će im umjesto "Khana" u znak isprike prikazati novi, Abramsov "Star Trek".

Naravno, na to se nitko nije bunio, a kako su zadrti "trekeri" prihvatili novi pogled na svoj omiljeni serijal, najbolje pokazuje činjenica da su se nakon kraja filma svi podigli na noge i uslijedile su petominutne gromoglasne ovacije.

Prema tome, izgleda da će i "trekeri" i obični gledatelji imati razloga biti više nego zadovoljni nakon 8. svibnja, kad jedanaesti kinofilm iz serijala, nazvan jednostavno "Zvjezdane staze", konačno krene u redovnu kinodistribuciju. Live long and prosper!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije