Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez audicije

Zgodni glumac skinuo majicu i dobio ulogu u novom "Gladijatoru"

ALMEIDA THEATER
13.08.2023.
u 10:57

Mladi irski glumac Paul Mescal dobio je ulogu u blockbusteru Ridleya Scotta nakon što je u londonskom kazalištu glumio Stanleya Kowalskog u legendarnoj drami Tennesseeja Williamsa "Tramvaj zvan čežnja"

Vijest da je Paul Mescal dobio glavnu ulogu u "Gladijatoru 2" razveselila je sve koji su se u ovog mladog irskog glumca zaljubili gledajući seriju "Normalni ljudi" pa nakon toga 'pobožno' prate njegovu karijeru. A način na koji je dobio ulogu u novom filmu Ridleya Scotta "Gladijatoru 2", nastavku slavnog filmskog epa ovjenčanog s čak pet Oscara, vrijedna je baš svake pažnje, jer Paul je ulogu dobio bez audicije. U kazalištu!

Svi u ekipi novog "Gladijatora" znaju da je ključ uspjeha upravo u tumaču glavne muške uloge, koji između ostalog mora nadmašiti (ni manje ni više nego) Russella Crowea. Priča novog filma očito se nastavlja na onu iz 2000. godine, jer u njezinu je središtu Lucius (u prvom filmu on je dječak, sin lika koji glumi Connie Nielsen, dakle nećak Commodusa, rimskog cara kojeg je ubio Croweov Maximus). Tu je priču napisao scenarist novog filma Peter Craig, a producenti Walter F. Parkes i Laurie MacDonald priznali su da Paul Mescal nije trebao doći na audiciju za ovaj film od kojeg se mnogo očekuje i čija je premijera najavljena za kraj studenog 2024. godine.

Oni su ga, naime, gledali u londonskom kazalištu (North London's Almeida Theater) gdje je glumio Stanleya Kowalskog u legendarnoj drami Tennesseeja Williamsa "Tramvaj zvan čežnja". Tom je ulogom, koju je prihvatio kako bi se odmorio od snimanja filmova, Mescal doslovno oduševio londonsku kazališnu kritiku, a komplimenti su išli tako daleko da se govorilo kako je upravo on prvi glumac koji je uspio stvoriti posve novog Kowalskog, lik kojem publika bespogovorno vjeruje u 21. stoljeću, te da je u toj ulozi nadmašio i samog Marlona Branda, koji zbog filma Elije Kazana iz 1951. godine slovio za glumca kojeg u toj ulozi nitko nikada neće pobijediti. Producentica Laurie MacDonald, govoreći o novom "Gladijatoru" za Guardian, u šali je rekla da je bilo dovoljno da Paul na sceni skine majicu. Naravno, glumac za gladijatorsku arenu mora imati mišiće, na čemu ovaj predani glumac vjerojatno ovih dana radi do besvijesti, ali svima je jasno da nema tog izbildanog tijela koje može nadmašiti glumačku vještinu u filmu od kojeg se očekuje mnogo više od kakve stripovske dogodovštine.

Jasno je da će "Gladijator 2" biti baš takav film, jer se i nakon prvog mnogo više od torza pamti gluma Russella Crowa, u ulozi koja ga je lansirala na sam vrh liste hollywoodskih majstora od kojih se očekuju vrhunske uloge u filmovima koji će zaraditi vrhunske iznose. Originalni "Gladijator" osvojio je pet Oscara, od ukupno jedanaest nominacija, uključujući i najvažnijeg Oscara za najbolji film, ali i onog za najboljeg sporednog glumca koji je pripao Joaquinu Phoenixu te, naravno, Oscara za najboljeg redatelja Ridleyu Scottu.

Uz nagrade film je osvojio i gledatelje: zaradio je 187 milijuna dolara u SAD-u, tj. 460 milijuna dolara u kinodvoranama diljem svijeta. No njegova važnost u povijesti filma ne staje s brojkama, jer upravo je "Gladijator" iznova oživio tada već ugasli žanr povijesnog spektakla, pa su nakon njega uslijedili filmovi "Troja", "Aleksandar", "300" te još jedno Scottovo remek-djelo žanra "Kraljevstvo nebesko". A svima koji misle da su prevelika očekivanja stavljana na ramena Irca koji će 2. velječe 2024. proslaviti 28. rođendan, dovoljno je preporučiti da nakon serije "Normalni ljudi" pogledaju filmove "Mračna kći", "Poslije sunca", te posebno "Božja stvorenja".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije