Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba

Zamke za percepciju sjedinjuju nove radove Karoline Pernar

nakit Karolina Pernar
arhiva VL
20.07.2010.
u 14:20

Po vokaciji kiparica, autorica karakterističnih ambijentalnih linijskih skulptura, ona je umjetnica koja te svoje skulpture znalački prevodi i u minijature, čineći ih "nosivima“ i tako stvara neponovljiv nakit.

U  Galeriji Decumanus u Krku u subotu (24. srpnja  u 21 sat) otvara se izložba pod nazivom "Zamke za percepciju“ mlade zagrebačke umjetnice Karoline Pernar.  Po vokaciji kiparica, autorica karakterističnih ambijentalnih linijskih skulptura, ona je umjetnica koja te svoje skulpture znalački prevodi i u minijature, čineći ih "nosivima“, pa se tako Karolina Pernar profilirala i kao profinjena umjetnica  nakita. Njen nakit, kako sama kaže,  na čudesan način  sam bira onoga tko će ga nositi (nudeći mu enigmu pronalaženja pogodnih ulaza za jedan, dva, ili tri prsta, za cijelu šaku i za ruku).

Ovim svojim nosivim skulpturama malog formata Karolina Pernar je već požnjela velik uspjeh u inozemstvu, na samostalnim i skupnim izložbama, a 2009. je o tom segmentu njezine umjetnosti izdana i knjiga. U Galeriji Decumanus postav će pratiti i povećanja fotografija Karolininih "nosivih skulptura“, kojih je autor Luka Mjeda. Kustosica izložbe je Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, koja je autorica predgovora u katalogu.  Izložba ostaje otvorena do  6. kolovoza.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije